X

Austria Confirma Masurile MAJORE cu Impact in UE pentru Romania si Schengen

Austria a anuntat masurile majore care au avut impact in Uniunea Europeana pentru Romania si Spatiul Schengen, masuri care au fost anuntate in mod oficial de catre ministrul de interne Gerhard Karner, si care sunt deja in aplicare cu efect important asupra nivelului de migranti ilegali care intra in tara in aceasta perioada de timp.

Austria vorbeste mai jos despre motivele din cauza cresterii numarului de migranti in ultimul an de zile, aducand si Ucraina in discutie, dar spune ca decizia Serbiei de a modifica politica de vize acordate cetatenilor din India, sau Tunisia, a avut deasemenea o contributie majora in reducerea migratiei ilegale in Uniunea Europeana.

Austria spune ca a aplicat o actiune taioasa pentru ca sistemul de azil al tarii sa nu fie depasit, accelerand procedurile privind azilul, intensificand controalele la frontierele sale, si deruland misiuni speciale impreuna cu Ungaria pentru a reduce intrarile ilegale pe teritoriul sau in ultimele luni de zile din 2022 si 2023.

“Unul dintre motivele numărului mare în acest domeniu este că contrabandiştii au efectuat „marketing brutal” cu Directiva UE privind persoanele strămutate, care permite refugiaţilor ucraineni accesul pe piaţa muncii. Drept urmare, tot mai mulți oameni din India sau Tunisia au încercat să intre în Uniunea Europeană, în principal prin Turcia și Serbia.

Prin urmare, sunt foarte mulțumit că discuțiile bilaterale cu Serbia au dus la o schimbare a politicii în materie de vize. Întrucât anul trecut era deja previzibil că sistemul de azil va fi depășit, primele măsuri au fost luate cu o „acțiune taioasa”. În plus, procedurile au fost accelerate, controalele la frontieră au fost înăsprite și a fost implementată Operațiunea Fox în zona de frontieră cu Ungaria.”

This post was last modified on feb. 17, 2023, 4:38 PM 16:38

Disqus Comments Loading...