Ministrul Educatiei face SCHIMBARI Radicale de Mare IMPORTANTA pentru Elevii din Scoli

Ministrul Educatiei face SCHIMBARI Radicale Mare IMPORTANTA Elevii Scoli

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial faptul ca face o serie de foarte importante schimbari radicale de ultima ora care vor avea o importanta extrem de mare pentru milioane de elevi din scoli, iar asta pentru ca se schimba Statutul Elevului din unitatile de invatamant, iar mai jos aveti unele modificari.

Ministrul Educatiei face modificari importante in ceea ce priveste exmatricularea, iar asta pentru ca vorbim despre noi conditii in care poate fi exmatriculat un elev care incalca regulile unei unitati de invatamant, dar si noi modificari pentru situatiile in care el poate relua cursurile la o alta unitate de invatamant din Romania.

“Exmatricularea fără drept de reînscriere în aceeaşi unitate de învăţământ se aplică elevilor din învăţământul postliceal, pentru abateri deosebit de grave, apreciate, ca atare, de către consiliul profesoral.” Articolul 25 se modifică și va următorul cuprins: ,,(1)Exmatricularea din toate unităţile de învăţământ postliceal, fără drept de reînscriere pentru o perioadă de 3-5 ani, se aplică elevilor din învăţământul postliceal, pentru abateri deosebit de grave, apreciate, ca atare, de către consiliul profesoral.

Sancţiunea se aplică prin ordin al ministrului educaţiei, prin care se stabileşte şi durata pentru care se aplică această sancţiune. În acest sens, directorul unităţii de învăţământ transmite Ministerului Educaţiei propunerea motivată a consiliului profesoral privind aplicarea acestei sancţiuni, împreună cu documente sau orice alte probe din care să rezulte abaterile deosebit de grave săvârşite de elevul propus spre sancţionare. Sancţiunea se comunică elevului, în scris, de către Ministerul Educaţiei.

Sancţiunea se consemnează în catalogul clasei şi în registrul matricol.” Alineatul (1) de la articolul 26 se modifică și va următorul cuprins: ,,(1) După cel puțin opt săptămâni sau la încheierea anului şcolar, consiliul se reîntruneşte. Dacă elevul căruia i s-a aplicat o sancţiune menţionată la articolul 16, alin. (4), lit. a-e) dă dovadă de un comportament fără abateri pe o perioadă de cel puţin 8 săptămâni de şcoală, până la încheierea anului şcolar, decizia privind scăderea notei la purtare, asociată sancţiunii, poate fi anulată.

La articolul 27, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: ,,(1) Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.”

La articolul 27, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1) cu următorul cuprins: “(1^1) Pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial și liceal, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct.””