X

SUA Cere Demilitarizarea Crimeei pentru Protejarea Ucrainei

SUA sustine ca demilitarizarea Crimeei este necesara pentru ca Ucraina sa fie in siguranta in momentul de fata, iar asta pentru ca in lipsa unei asemenea masuri tara este in continuare sub amenintarea atacurilor Rusiei, deci chiar si in cazul in care s-ar semna un armistitiu, el va fi extrem de nesigur, din pacate.

SUA sustine deasemenea atacarea tintelor militare din Crimeea pentru ca Rusia a militarizat o buna parte din peninsula in cadrul razboiului pe care-l duce cu Ucraina, astfel ca folosirea armelor occidentale pentru atacuri in aceasta regiune a Europei nu reprezinta o interdictie impusa de catre NATO.

“SUA sprijină țintele ucrainene care lovesc în Crimeea. „Rusia a transformat Crimeea într-o instalație militară masivă… acestea sunt ținte legitime, Ucraina le lovește și noi sprijinim asta”, a declarat subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland.

„Indiferent ce decid ucrainenii despre Crimeea în ceea ce privește locul în care aleg să lupte, etc., Ucraina nu va fi în siguranță decât dacă Crimeea este la minimum demilitarizată”, a adăugat Nuland.”

This post was last modified on feb. 17, 2023, 4:04 PM 16:04

Disqus Comments Loading...