X

Austria si Finlanda s-au Inteles, Anuntul IMPORTANT de la Nehammer pentru Schengen, Romania

Austria si Finlanda continua sa-si intareasca legaturile in momentul de fata, iar asta pentru ca premierii celor doua tari, Karl Nehammer si Sanna Marin, s-au intalnit la Viena ieri si au discutat inclusiv prespre problema migratiei din Spatiul Schengen, care afecteaza aderarea Romaniei si Bulgariei, tarile parand sa fi de acord cu privire la masurile care ar trebui sa fie impuse acum.

Austria si Finlanda sunt de acord cand vine vorba despre faptul ca de la Comisia Europeana trebuie sa vina mai multe masuri serioase cu privire la oprirea migratiei pe continentul european in general, nu doar in Spatiul Schengen, tarile intelegandu-se sa colaboreze pentru a fi adoptate schimbari pentru sistemul de azil, dar si pentru protejarea mai eficienta a granitelor.

Austria a reusit sa obtina de la Sanna Marin o confirmare a faptului ca Finlanda nu este multumita de modul in care “nu functioneaza” sistemul de impiedicare a migratiei ilegale, iar in baza declaratiilor facute de catre premierul finlandez, se pare ca avem o noua alianta mentia sa aduca schimbari majore in UE cand vine vorba despre migratie si cererile de azil.

“Migrația a fost un subiect central al discuțiilor lor bilaterale. Pe lângă solidaritatea cu Ucraina, Nehammer a subliniat și solidaritatea cu țările de graniță precum Finlanda. Posibilitățile de gestionare comună a frontierelor externe ar trebui dezvoltate în continuare.

Marin a subliniat, de asemenea, cooperarea cu Austria pe probleme de migrație și a subliniat că soluția europeană la mișcarea migrației către Europa nu funcționează. Ea a pledat pentru alte soluții – care ar trebui să fie exact asta, a rămas deschisă. Finlanda nu va mai permite datorii. UE trebuie să devină mai competitivă cu banii deja strânși.”

This post was last modified on feb. 18, 2023, 11:21 AM 11:21

Disqus Comments Loading...