X

Austria are Dificultati, Vesti PROASTE pentru Nehammer privind Romania si Schengen

Austria intampina noi dificultati cu planurile pe care le are pentru Europa, iar vestile sunt proaste pentru cancelarul Karl Nehammer, iar asta pentru ca un anunt oficial facut de catre ministrul de externe ale Sloveniei, Tanja Fajon,  ataca planurile guvernului de la Viena de a transforma Uniunea Europeana intr-o fortareata impenetrabila pentru migrantii din estul planetei.

Austria pare sa fi convins Slovenia ca e nevoie de o reforma a Spatiului Schengen pentru asigurarea sigurantei granitelor, ceea ce ar putea fi o veste buna pentru Romania, insa nu este de acord cu gardurile pe care Karl Nehammer le cere la granitele Uniunii Europene din Romania si Bulgaria, ceea ce poate bloca procesul de a obliga Comisia Europeana sa adopte crearea lor.

Austria nu pare sa aiba parte de ajutorul Sloveniei cand vine vorba despre gardurile pe care le vrea la granitele UE, iar asta in ciuda faptului ca tara sa vecina se confrunta cu diverse probleme destul de serioase din cauza migratiei ilegale in momentul de fata, dar cu toate acestea, guvernul de la Ljubliana nu pare dornic sa inchida Europa.

“Sper că vom reuși reforma urgentă a spațiului Schengen și că vom avea frontiere externe sigure. În ceea ce privește situația de la granița de sud cu Croația, un nou membru Schengen, în prezent nu există un număr îngrijorător de migranți ilegali care sosesc.

Acesta este un mesaj pe care vrem să-l transmitem tuturor. Ne dorim o Europă în care să nu existe ziduri și garduri, în care libera circulație a oamenilor să funcționeze normal și, mai presus de toate, să existe încredere între statele care a fost puternic zdruncinată în acest moment în spațiul Schengen.

This post was last modified on feb. 19, 2023, 11:35 AM 11:35

Disqus Comments Loading...