Ministerul Sanatatii are 3 Anunturi IMPORTANTE care Vizeaza MILIOANE de Romani din Tara

Ministerul Sanatatii 3 Anunturi IMPORTANTE Vizeaza MILIOANE Romani Tara

Ministrul Sanatatii face cateva anunturi foarte importante pentru milioanele de romani din intreaga tara in acest moment, el transmitand in mod oficialo serie de informatii extrem de importante cu privire la problema medicamentelor din Uniunea Europeana, fiind pregatite masuri pentru a transforma Europa intr-un hub de productie.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos inclusiv despre pericolul major reprezentat de cumpararea de medicamente online, ceva ce nimeni nu ar trebui sa faca de pe website-uri necunoscute, in final fiind vorba si despre cateva metode prin care ne putem proteja impotriva achizitiei de medicamente neautorizate.

“Problema legată de lipsa anumitor produse din piaţă se manifestă în toate ţările din Uniunea Europeană. Criza generată de Covid şi ulterior criza economică au amplificat acest fenomen pentru că siturile de producţie a materiei prime nu sunt în Europa.

În momentul de faţă există o evaluare la nivel european pentru ca Europa să redevină un loc de producţie pentru materiile prime din care sunt făcute medicamentele şi, încet-încet, dependenţa care există în acest moment faţă de China şi de India să se reducă, pentru că, dacă acolo se întâmplă ceva şi se opreşte producţia, automat toate fabricile de medicamente din Europa sunt afectate şi implicit şi pacienţii, şi se produc în piaţă diverse situaţii de criză în privinţa furnizării de medicamente.

SNVM este un exemplu de bune practici şi de cooperare între autorităţi şi industria farmaceutică, în beneficiul pacienţilor. Iniţiativa de serializare electronică a medicamentelor la nivel european este unică şi net superioară celorlaltor soluţii care erau folosite anterior pentru combaterea medicamentelor contrafăcute sau falsificate.

Achiziţiile de medicamente online sunt riscante. Cei care doresc să cumpere online să o facă doar de la farmaciile autorizate să vândă online. Se vând în continuare medicamente online, din surse necunoscute, multe dintre ele cred că nu sunt nici din România, şi în mod evident nu există nicio siguranţă a calităţii medicamentelor respective din punctul de vedere al protejării sănătăţii.

Să nu aibă reacţii adverse, să nu fie nocive – şi din punctul de vedere al eficacităţii aşteptată după administrarea unui medicament. Pe site-ul Ministerului se pot verifica farmaciile autorizate să vândă medicamente şi care au disponibilitate să vândă online, fiind autorizate şi pentru acest tip de activitate.”