X

Austria Ajutata de Romania, Decizia de ULTIMA ORA de la Bucuresti pentru Intrarea in Schengen

Austria este ajutata de catre Romania, ca parte a unei decizii de ultima ora luata de la Bucuresti pentru ca tara noastra sa adere la Spatiul Schengen in cel mai scurt timp posibil, iar asta deoarece presa din Viena spune ca Emil Hurezeanu, ambasadorul tarii noastre la Viena, s-a intalnit cu Gerhard Karner, ministrul de interne austriac, pentru a se discuta veto-ul dat in decembrie.

Austria ar urma sa primeasca ajutor de la Romania pentru a scapa intr-o anumita masura de povara migrantilor ilegali neinregistrati in Uniunea Europeana, dar tara noastra asteapta in schimb o decizie clara cu privire la ridicarea veto-ului dat in luna decembrie, si o perspectiva cu privire la aderarea la Spatiul Schengen, in cel mai scurt posibil, poate chiar si in 2023.

Austria a acuzat Romania ca permite tranzitul unui numar mare de migranti ilegali in ultimii ani, la fel cum se intampla si cu Bulgaria, punand veto-ul din decembrie pe seama acestei probleme, dar in realitate chiar si organismele Comisiei Europene arata Bulgaria si Serbia ca tari principale de tranzit, deci ramane de vazut daca la Viena oferta de la Bucuresti va fi primita bine.

“Bucureștiul oferă Austriei ajutor la nivelul UE pentru a ușura povara migranților neînregistrați, dar în schimb se așteaptă ca Nehammer și Karner să ofere perspective concrete pentru ridicarea blocadei Schengen. Pe 9 februarie a avut loc o întâlnire iar Hurezeanu sa întâlnit cu ministrul de Interne Gerhard Karner pentru discuții.

O altă întâlnire urmează să aibă loc la București în martie. Conducerea română a semnalat că este pregătită să colaboreze și mai strâns cu Austria pentru a aborda problema migranților neînregistrați care intră în Austria prin alte țări UE.”

This post was last modified on feb. 20, 2023, 6:54 PM 18:54

Disqus Comments Loading...