Austria Confirma o Decizie IMPORTANTA in Asaltul Asupra UE privind Romania, Schengen

Austria Confirma Decizie IMPORTANTA Asaltul Asupra UE Romania Schengen

Austria confirma o noua decizie foarte importanta pe care a luat-o in asaltul asupra UE in ceea ce priveste Romania, Bulgaria, si Spatiul Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne al tarii, Gerhard Karner, a semant doua acorduri cu Liechtenstein pentru colaborare mai stransa in materie de protectie a granitelor, insa inclusiv despre cooperare extinsa privind alte obiective.

Austria a discutat cu Liechtenstein inclusiv despre cooperare in ceea ce priveste reducerea migratiei ilegale in Europa, in ceea ce priveste modificarea sistemului de acordare a azilului in Uniunea Europeana, sau in ceea ce priveste reforma Spatiului Schengen, tara cautand tot mai multi aliati pentru a-si duce la indeplinire planurile pe care si le-a stabilit deja pentru anul 2023.

Austria s-a aliat deja cu foarte multe tari din Europa pentru a reduce substantial migratia ilegala in Uniunea Europeana, printre ele aflandu-se Franta, Olanda, Belgia, Italia, Finlanda, Suedia, insa Spania nu-i impartaseste chiar toate doleantele, asa cum se intampla si cu Slovenia, sau alte tari din centrul si estul Europei, care nu sunt de acord cu gardurile cerute de Viena.

“La 17 februarie 2023, viceprim-ministrul și ministrul de interne Sabine Monauni și ministrul federal austriac de interne Gerhard Karner s-au întâlnit la Viena pentru discuții și semnarea a două acorduri. Discuțiile s-au concentrat pe subiecte precum cooperarea Schengen, pactul privind migrația, efectele crizei din Ucraina.

In special în ceea ce privește situația refugiaților, și planul de acțiune dintre Austria și Elveția pentru prevenirea migrației neregulate. În urma schimbului tehnic, viceprim-ministrul Sabine Monauni și ministrul federal Gerhard Karner au semnat acordul dintre Austria și Liechtenstein privind cooperarea dintre poliția aeriană și acordul privind schimbul plăcuțelor de înmatriculare.”