Ministrul Sanatatii vrea o Ordonanta de URGENTA cu Schimbari Majore pentru Romani

Ministrul Sanatatii vrea Ordonanta URGENTA Schimbari Majore Romani

Ministrul Sanatatii vrea adoptarea unei ordonante de urgenta a Guvernului Romaniei care aduce o serie de schimbari importante pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta deoarece ea are in centru un acord de imprumut cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ce anume ar trebui as permita banii care ar urma sa fie imprumutati Romaniei ca parte a unei intelegeri cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, iar asta pentru ca vorbim despre sume care pot fi alocate pentru imbunatatirea sistemului medical.

“ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru finanţarea activităților cuprinse în cadrul Acordului de împrumut (Proiectul privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 iunie 2014, ratificat prin Legea nr. 179/2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 943 din 23 decembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare.

Si a Acordului de împrumut (Finanţare adiţională pentru Proiectul privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 11 iunie 2021, ratificat prin Legea nr. 298/2021, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1188 din 15 decembrie 2021.

Finanţarea activităților cuprinse în cadrul Acordului de Împrumut (Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 iunie 2014, ratificat prin Legea nr. 179/2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 943 din 23 decembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare.

Si a Acordului de Împrumut (Finanţare adiţională pentru Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 11 iunie 2021, ratificat prin Legea nr. 298/2021, publicată în în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1188 din 15 decembrie 2021, se asigură, în condițiile în care sumele împrumuturilor menționate sunt insuficiente și/sau nu mai sunt disponibile, inclusiv după finalizarea perioadei de implementare ale acordurilor de împrumut, din sume alocate anual cu această destinaţie de la bugetul de stat.

In bugetul Ministerului Sănătății și/sau din alte surse legal constituite.
Art. 2 Se autorizează Ministerul Sănătății să asigure contractarea, derularea şi finalizarea activităţilor cuprinse în cadrul Acordurilor de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar, pe baza procedurilor specifice de achiziţie ale Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, indiferent de sursa de finanțare.”