X

Austria Pregateste un nou ATAC Asupra Romaniei si a UE dupa Veto-ul pentru Schengen

Austria pregateste un nou atac asupra Romaniei, dar si a Uniunii Europene, dupa veto-ul dat pentru intrarea in Schengen atat a tarii noastre, cat si a Bulgariei, iar asta pentru ca in cursul urmatoarelor 2 zile va avea loc o noua reuniune la Atena a ministrilor de interne, iar ea se va concentra pe migratie si cererile de azil care sunt inregistrate in Europa.

Austria va participa, cel mai probabil, prin ministrul Karner, si va continua sa isi impuna politicile privind reducerea migratiei ilegale prin construirea de garduri la granitele Europei, dar si cresterea monitorizarii acestora, cel mai probabil urmand a anunta in continuare refuzuri de a permite aderarea Romaniei la Schengen in contextul actual privind migratia.

Austria are deja un aliat in Grecia, care are probleme serioase din cauza migratiei, si care si-a construit un gard pentru a reduce numarul de migranti care intra pe teritoriul sau, asa ca vom vedea, cel mai probabil, noi declaratii comune care vor merge in aceeasi directie a refuzului de a permite Romaniei sa intre in SChengen.

“Cea de-a 2-a Conferință europeană privind managementul frontierelor va avea loc la Atena în perioada 23-24 februarie, a anunțat luni Ministerul Grec al Migrației și Azilului. La ea vor participa miniștri și viceminiștri ai statelor membre ale UE și țărilor Spațiului Economic European, comisari europeni și șefi ai agențiilor europene precum Frontex și Europol.

Participanții vor schimba opinii cu privire la măsurile și politicile relevante, inclusiv cele referitoare la returnări, și vor discuta despre provocările actuale și viitoare legate de gestionarea frontierelor UE. Joi, ministrul grec al migrației și azilului, Notis Mitarachi, va sustine un discurs la deschidere, ca vicepreședintele Comisiei Europene și comisarul Margaritis Schinas.”

This post was last modified on feb. 21, 2023, 4:38 PM 16:38

Disqus Comments Loading...