China se Apropie de Rusia, Vizita Presedintelui Chinez Asteptata la Moscova

China se Apropie de Rusia, Vizita Presedintelui Chinez Asteptata la Moscova

China se apropie de Rusia la 1 an de la debutul razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca presedintele chinz, Xi Jinping, ar urma sa faca o vizita in Rusia in perioada imediat urmatoare, si asta ar putea indica faptul ca ar putea oferi inclusiv ajutor militar tarii care a invadat Ucraina, sau cel putin asta sugereaza analistii militari.

China spune ca vrea sa convinga Rusia sa incheie pacea cu Ucraina dupa 1 an de zile in care lumea a trecut prin noi schimbari majore din cauza razboiului pornit de catre rusi, insa ramane de vazut in ce masura va reusi sa faca acest lucru, daca asta isi doreste intr-adevar, si nu vrea doar sa creasca ajutorul militar.

“Xi Jinping din China plănuiește o vizită în Rusia. Liderul chinez Xi Jinping plănuiește să viziteze Moscova pentru o întâlnire cu dictatorul rus Vladimir Putin în următoarele luni, a informat Wall Street Journal pe 21 februarie, citând persoane familiare cu chestiunea.

Întâlnirea lui Xi cu Putin va face parte dintr-un impuls pentru negocieri multilaterale de pace, deoarece Beijingul susține că dorește să joace un rol mai activ în încheierea războiului împotriva Ucrainei, au spus sursele WSJ.”