X

Ministrul Educatiei: Elevii din Scoli Anuntati despre Schimbarile de IMPORTANTA Mare in Romania

Ministrul Educatiei le vorbeste elevilor din scolile intregii romanii despre schimbarile de importanta mare care au fost decise de catre Guvernul Romaniei pentru ei, si mai jos aflati despre motivele din cauza carora este necesara achizitia de microbuze scolare pentru elevii care urmeaza cursurile unitatilor de invatamant.

Ministrul Educatiei vorbeste despre necesitatea de utilizare a microbuzelor scolare pentru deplasarea unor profesori intre localitatile din Romania in care ei traiesc, sau lucreaza, dar si despre beneficiul pentru multi dintre elevii care nu au alta modalitate de transport in momentul de fata, si pentru care aceste microbuze sunt esentiale.

“În unele localități din mediul rural numărul elevilor este redus, pe când în zonele periurbane numărul elevilor este în continuă creștere. Astfel, pentru a facilita accesul la educație, este necesar să se asigure transportul acestora în special către unitățile de învățământ din centrele de comună, precum și către cele din zonele urbane.

În vederea asigurării egalităţii de şanse şi sporirii accesului la educaţie, prin această investiție importantă se urmărește și asigurarea mijloacelor de deplasare pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută, facilitând accesul la educație de calitate a acestora, cu protejarea mediului în același timp. Criteriile luate în considerare pentru selectarea beneficiarilor vor fi stabilite în cadrul unei metodologii specifice dezvoltate de Ministerul Educației.

Asigurarea mobilității prin microbuze ecologice, prietenoase cu mediul și cu un
consum energetic redus reprezintă o soluție pentru transformarea învățământului într-un sistem verde. Această componentă completează Reforma 3 – Prevenirea și reducerea abandonului școlar, asigurând mijloace de deplasare pentru elevii aflați în zone cu populatie scăzută, pentru cei care provin din medii defavorizate, facilitând accesul la educație de calitate a acestora, cu protejarea mediului înconjurător în același timp.

Asigurarea transportului, pentru ca elevii să ajungă la școală ușor și în siguranță este o prioritate a ME. Investițiile vizează îmbunătățirea condițiilor de transport în zonele slab deservite prin furnizarea de microbuze școlare verzi și a infrastructurii aferente, în zonele cu declin demografic. Ministerul a realizat o analiză la nivel național, cu implicarea autorităților publice locale (APL).

Pentru a identifica și alte situații în care sunt necesare mijloace de transport a elevilor la școlile din alte localități decât în cele în care își au domiciliul, situații care apar din cauza restructurării rețelei școlare datorită curbelor demografice negative. Destinația microbuzelor electrice este propusă cu precădere către mediul rural, luându-se în considerare criterii precum: numărul elevilor din școală care fac naveta; distanța pe care elevii fac naveta; repartizarea echitabilă din punct de vedere geografic a microbuzelor; conectarea la rețeaua de curent electric a școlii.”

This post was last modified on feb. 21, 2023, 11:03 AM 11:03

Disqus Comments Loading...