Volodimir Zelenski Vorbeste despre Vizita lui Joe Biden, Ajutorul SUA

Volodimir Zelenski vorbeste despre vizita pe care presedintele SUA, Joe Biden, a facut-o la Kiev in cursul zilei de ieri, iar asta pentru ca intreaga lume a fost luata prin surprindere de ceea ce a facut liderul de la Casa Alba in plin razboi intre Ucraina si Rusia.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre faptul ca SUA a anuntat un nou ajutor militar de aproape 500 de milioane de dolari, el fiind esential pentru lupta pe care o duce in momentul de fata impotriva Rusiei.

“Chiar acum, și tocmai în Ucraina, se decide soarta ordinii mondiale, care se bazează pe reguli, umanitate și predictibilitate. Și astăzi, președintele Biden și cu mine am vorbit, în special, despre cum să facem totul în acest an pentru victoria noastră comună în războiul început de Rusia.

Sunt cunoscuți pași specifici pentru aceasta. Nevoile noastre de apărare pentru acest lucru sunt cunoscute. Partenerii noștri sunt, de asemenea, conștienți de ce acțiuni active sunt necesare pentru aceasta – acțiuni, în primul rând, ale soldaților noștri de pe front. Este nevoie doar de determinare.

Astăzi am văzut o asemenea hotărâre din partea președintelui Biden și a Statelor Unite ale Americii. Și vreau să-i mulțumesc domnului președinte pentru vizita și pentru negocieri – au fost cu adevărat utile.

Mulțumim, de asemenea, în numele tuturor ucrainenilor, tuturor americanilor – oameni obișnuiți și lideri ai comunităților și comunităților, membri ai Congresului din ambele partide și tuturor membrilor echipei președintelui Biden – pentru faptul că relațiile noastre, dintre Ucraina și America, au ajuns la cel mai semnificativ nivel istoric. Putem fi numiți adevărați aliați, iar alianța noastră cu America întărește cu adevărat lumea.

Slavă tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Mulțumesc tuturor celor care ajută! O amintire strălucitoare pentru fiecare dintre cei care și-au dat viața pentru libertate pentru Ucraina! Glorie Ucrainei!

Prima vizită a președintelui Statelor Unite ale Americii în Ucraina în aproape 15 ani este cea mai importantă vizită din întreaga istorie a relațiilor ucraineno-americane. Și tocmai în această perioadă, când statul nostru luptă pentru libertatea și libertatea sa pentru toți europenii, pentru toți oamenii din lumea liberă, ea subliniază cât de mari rezultate am obținut deja și cât de rezultate istorice putem obține – doar împreună cu întregul lumea, cu Ucraina, cu Statele Unite, cu toată Europa.

Discuțiile noastre cu președintele Joe Biden de astăzi au fost la fel de semnificative și importante pe cât a devenit o tradiție pentru relațiile dintre statele noastre. Îi mulțumesc personal domnului președinte, întregii sale echipe, Congresului Statelor Unite și tuturor americanilor pentru puterea dobândită a cooperării ucraineno-americane.”