X

Ministrul Sanatatii Anunta o Decizie MAJORA pentru Romania si o Hotarare cu Impact National

Ministrul Sanatatii anunta o decizie majora pentru milioane de romani din intreaga tara, o decizie care era asteptata de foarte multa vreme de catre un numar mare de romani, iar asta pentru ca vorbim despre stabilirea listei de 27 de obiective de investitii prin PNRR, cu o suma totala de 2.2 miliarde de euro.

Ministrul Sanatatii a hotarat deasemenea sa semneze un ordin foarte important cu privire la procedurile de aprobare a amplasarii obiectivelor care reprezinta un risc pentru siguranta populatiei, iar detalii despre ceea ce a fost intr-un final hotarat la nivelul Guvernului Romaniei puteti vedea in momentul de fata mai jos.

“Guvernul României a aprobat astăzi, 22 februarie 2023, lista celor 27 de obiective de investiții finanțate din PNRR. Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum și reabilitarea altora. Prin această investiție se va asigura inclusiv dotarea spitalelor sau a unităților sanitare nou construite cu aparatură medicală și sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fișei de observație electronică a pacienților.

În cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR au fost depuse 46 de dosare de finanțare. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și au intrat în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare. Cele 27 de obiective au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut și în limita bugetului alocat investiției specifice din PNRR.

Văzând Referatul de aprobare al Direcției de sănătate publică și programe de sănătate nr. AR 3.255 din 2023, având în vedere prevederile titlului I art. 6 lit. b) pct. 1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare,
ministrul emite următorul ordin.

Ordinul ministrului sănătății nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire și pentru funcționarea obiectivelor ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 603 din 1 septembrie 2009, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează.

1. La articolul 18, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins: (1^1) Asistența de specialitate de sănătate publică este obligatorie pentru proiectele noi și proiectele de modernizare/extindere pentru sisteme de alimentare cu apă, în faza de studiu de fezabilitate, fie că sunt proiecte individuale, fie că fac parte dintr-un proiect integrat apă-canal.”

This post was last modified on feb. 22, 2023, 7:56 PM 19:56

Disqus Comments Loading...