X

G7 Anunta o Noua Transa de Ajutor Important pentru Ucraina in 2023

G7 a anuntat in mod oficial astazi o noua transa de ajutor foarte important pentru Ucraina, iar asta pentru ca liderii tarilor care fac parte din acest organism au confirmat ca in cursul acestui an vor oferi 39 de miliarde de dolari tarii sub forma de diverse tipuri de fonduri, suma in sine fiind una uriasa.

Ucraina are parte de ajutorul G7 inca din cursul anului trecut, iar asta pentru ca liderii tarilor care fac parte din acest organism au inteles cat de important este sa sustina tara pentru ca ea sa poata lupta impotriva Rusiei si a tine armata rusa cat mai departe de tarile NATO, aflate la granita Ucrainei.

“G7 mărește sprijinul Ucrainei la 39 de miliarde de dolari în 2023. Aceste fonduri vor „da Ucrainei certitudine” și vor permite autorităților să continue să furnizeze servicii esențiale, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul de Finanțe japonez.

Acest ajutor va ajuta, de asemenea, la efectuarea de reparații critice la infrastructura deteriorată de atacurile rusești și la stabilizarea economiei țării, se arată în comunicat.”

This post was last modified on feb. 23, 2023, 7:43 PM 19:43

Disqus Comments Loading...