X

Ministrul Sanatatii Transmite 2 Anunturi Oficiale foarte IMPORTANTE, ce Trebuie sa Stie Romanii

Ministrul Sanatatii transmite in mod oficial 2 anunturi foarte importante despre care ar trebui sa stie toti romanii din intreaga tara, primul dintre ele avand in centru ceea ce a fost hotarat ieri de Guvernul Romaniei, mai exact investitiile prin PNRR pentru 27 de spitale, si nu numai, care vor fi facute in tara noastra.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos despre cazul de la Iasi si medicul care implanta dispozitive medicale luate de la persoane decedate, afirmand ca aceste proceduri sunt contrare legii in vigoare, si ca ministerul pe care il conduce nu sustine asemenea practici vreodata in Romania, ceea ce n-ar trebui sa surprinda.

“Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 de ani din România a fost aprobat! Am investit foarte multe ore de muncă, alături de o echipă de profesioniști din Ministerul Sănătății, pentru a ne asigura că acest proiect va deveni realitate în următorii 3 ani. Ceea ce vreau să subliniez este că ne aflăm în fața unui proiect de echipă, care nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii Partidului Social Democrat.

Fără munca specialiștilor în management medical și fără implicarea și efortul autorităților publice locale. Sunt convins că aceste proiecte vor reprezenta punctul de turnură în ceea ce privește investițiile în sistemul public de sănătate din România. Finalizarea majorității acestor investiții în anul 2026 va deschide calea dezvoltării strategice și planificate în infrastructura spitalicească de care este atâta nevoie în țara noastră!

Ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea presei privind clarificări referitoare la legalitatea reimplantării dispozitivelor medicale din categoria stimulatoare/ defibrilatoare cardiace, facem următoarele precizări: Legislația în vigoare interzice în mod explicit reutilizarea dispozitivelor și materialelor de unică folosință, clasă din care fac parte dispozitivele implantabile menționate.

Este interzisă reprelucrarea în vederea reutilizării în instituţiile sanitare publice şi private a dispozitivelor şi materialelor de unică folosinţă. Este interzisă utilizarea în instituţiile sanitare publice şi private a dispozitivelor medicale de unică folosinţă, reprelucrate.

In urma verificărilor efectuate la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași s-a constatat că dispozitivele medicale implantabile active din categoria menționată aveau înscris în mod clar în instrucțiunile de utilizare și pe ambalaj indicația producătorilor că sunt de unică folosință și nu se reutilizează/resterilizează. Acest comunicat are ca scop informarea corectă și evitarea speculațiilor pe această temă sensibilă pentru pacienții din România.”

This post was last modified on feb. 23, 2023, 5:40 PM 17:40

Disqus Comments Loading...