Austria Insista si Anunta Masurile RADICALE pentru Schengen dupa Interzicerea Aderarii Romaniei

Austria Insista Anunta Masurile RADICALE Schengen Interzicerea Aderarii Romaniei

Austria insista cu masurile radicale pe care le vrea adoptate pentru spatiul Schengen, iar asta pentru ca dupa blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei, guvernul de la Viena a fost hotarat sa forteze Comisia Europeana sa-i indeplinasca toate cerintele in materie de combatere a migratiei ilegale, fie ca e vorba de reforma sistemului de azil, sau de garduri la granite.

Austria este prezenta la un summit din Atena care este dedicat migratiei, acolo ministrii de interne ai statelor UE intalnindu-se pentru a discuta cum pot fi puse in aplicare masurile convenite de catre liderii tarilor lor cu doar cateva saptamani in urma, iar ministrul austria Gerhard Karner insista cu amplasarea de garduri si ziduri la granitele UE.

Austria spune ca din moment ce Bulgaria are deja garduri la granita cu Turcia, n-ar trebui sa fie o problema prea mare extinderea si intarirea acestora, cele actuale nefiind inainte, sau suficient de adanc ancorate, deci nu reprezinta o bariera suficient de puternica impotriva migrantilor care vor sa treaca ilegal granita pentru a ajunge in tarile din vetul Europe, unde vor sa ceara azil.

“În prezent, există un acord larg în Europa cu privire la importanța unei protecții solide a frontierelor externe pentru a combate traficul de persoane și a preveni migrația ilegală. Acum este vorba de implementarea măsurilor adecvate. Vorbim de o protecție robustă a frontierelor externe, fie că este vorba de garduri sau ziduri, așa cum există deja.

Sunt necesare inovații tehnice. Ne-am uitat la gardurile din Bulgaria, care nu sunt foarte înalte și nu ajung adânc în pământ. Avem aproximativ 70 de polițiști la granița maghiară-sârbă. Desigur, vorbim cu ungurii despre cum putem reduce această presiune.”