X

Austria Transmite IMPORTANTE Cereri pentru UE cu Masuri Majore pentru Schengen, Romania

Austria transmite in mod oficial o serie de cereri foarte importante catre Uniunea Europeana cu privire la masurile majore care trebuie luate cu privire la Schengen, ele putand facilita inclusiv aderarea Romaniei, sau a Bulgariei, iar asta pentru ca in cadrul conferintei de astazi de la Atena privind migratia, Gerhard Karner a vorbit iar despre problemele migratiei.

Austria continua sa ceara schimbari ale sistemului de azil in Uniunea Europeana, pentru a combate abuzul impotriva acestui sistem, dar si protejarea mai eficienta a granitelor pentru a se combate traficul de persoane, vorbind despre faptul ca exista consens intre multe tari ale UE cu privire la faptul ca trebuie luate masuri de urgenta.

Austria spune ca UE trebuie sa finanteze imbunatatirea protectiei granitelor externe ale Uniunii, iar asta pentru ca din moment ce migratia este una dintre responsabilitatile comune pe care le au statele UE, banii trebuie sa vina din fondurile comune, lucru refuzat deja de Comisia Europeana, dar Karner insista ca e nevoie de bani alocati in acest mod pentru protectie suplimentara.

“Trebuie să-i protejăm pe cei care au nevoie de ajutor. Pentru ca acest lucru să fie posibil, totuși, trebuie să eliberăm sistemul și să combatem abuzul în materie de azil. Protecția consecventă a frontierelor și lupta împotriva traficului de persoane sunt o componentă centrală a acestui lucru. Conferința a arătat că există un mare acord între statele membre.

Deoarece migrația este o responsabilitate comună a statelor UE, UE trebuie să asigure resurse substanțiale și pentru finanțarea tehnologiei și a infrastructurii structurale pentru protecția frontierelor. Comisia UE a fost chemată să lanseze rapid proiecte-pilot privind procedurile de azil la frontiera externă împreună cu statele membre.”

This post was last modified on feb. 24, 2023, 7:49 PM 19:49

Disqus Comments Loading...