Ministrul Apararii face un IMPORTANT Anunt de ULTIMA ORA la 1 An de Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii face IMPORTANT Anunt ULTIMA ORA 1 An Razboi Ucraina

Ministrul Apararii a publicat un foarte important anunt de ultima ora la implinirea unui an de razboi in Ucraina, iar asta pentru ca el vrea sa aduca in atentia tuturor romanilor ceea ce se intampla la granitele tarii noastre, acolo unde situatia ramane in continuare una foarte tensionata din cauza atacurilor ruse.

Ministrul Apararii vorbest emai jos despre ceea ce s-a intamplat in ultimul an de zile in cursul razboiului, dar si despre ajutorul pe care Romania l-a dat ucrainienilor pentru a-i sustine in lupta dura pe care o duc impotriva rusilor, si acest ajutor urmeaza sa continue in lunile urmatoare, dupa cum prea bine stiti.

“Astăzi se împlinește un an de la războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Un an de când un stat suveran își vede amenințat, zi de zi, teritoriul național. Un an de când ucrainenii, militari sau civili, își apără fiecare centimetru de pământ, cu prețul vieții. În ultimul an, am fost martorii ororilor războiului, orori pe care generația noastră nu le-a cunoscut până acum și nici nu credea că le va trăi.

Numărul mare de victime, inclusiv din rândul civililor, evidențiază cât de brutal și dăunător este războiul. Crimele din Ucraina nu pot rămâne nepedepsite, iar cei responsabili de atrocitățile comise trebuie să dea socoteală în fața legii. La un an de la invazie, Rusia nu se pregătește de pace. Dimpotrivă, își dorește prelungirea acestui război brutal. Asistăm la provocări fără precedent la adresa arhitecturii de securitate euro-atlantică și regională.

Este clar că Rusia vrea să dezechilibreze ordinea internațională bazată pe reguli și să impună un principiu inacceptabil, acela al sferelor de influență. România, alături de aliații din NATO și UE, va sprijini Ucraina atât cât va fi nevoie. În ultimul an, românii și-au deschis nu doar granițele, ci și casele pentru milioanele de civili ucraineni care au fugit din calea războiului. Refugiații care au decis să rămână în țara noastră, cei mai mulți femei și copii, au găsit sprijin aici.

Solidaritatea și unitatea sunt și vor rămâne cuvinte de ordine pentru România și aliații săi, indiferent că vorbim de ajutor umanitar sau economic pentru Ucraina. Poporul român crede într-un sistem bazat pe reguli, în democrație și libertate, iar o Europă în care Kremlinul își controlează și își agresează vecinii nu este de acceptat.

Suntem mai uniţi ca niciodată în sprijinirea Ucrainei, dar şi în consolidarea NATO, pentru că fără NATO nu există securitate în Europa. România și regiunea Mării Negre beneficiează de cele mai solide garanții de securitate din partea NATO prin întărirea posturii de descurajare și apărare ilustrată prin prezența a peste cinci mii de militari din statele aliate, aflate acum pe teritoriul național.”