Austria a Anuntat Masurile de ULTIMA ORA, Vizite Oficiale pentru Acceptarea Romaniei in Schengen

Austria Anuntat Masurile ULTIMA ORA Vizite Oficiale Acceptarea Romaniei Schengen

Austria confirma masurile de ultima ora pentru acceptarea Romaniei in Schengen, cu o serie de vizite oficiale anuntate de catre oficialii guvernului de la Viena, atat in capitala tarii, cat si la Bucuresti, presa austriaca anuntand ca lunea viitoare o delegatie de 6 parlamentari romani va merge la ministerul de externe al tarii, iar Gerhard Karner vine la Bucuresti in martie.

Austria pare sa faca primii pasi spre acceptarea aderarii Romaniei la Schengen, vizita ministrului de interne al tarii la Bucuresti fiind o masura extrem de importanta pentru schimbarea votului de veto dat in luna decembrie, ea fiind urmata apoi de o inspectie a politiei austriece care va fi derulata la granitele tarii noastre.

Austria surprinde cu decizia de a accepta vizite oficiale ale romanilor, si vizitarea granitelor tarii, insa toate au menirea de a duce in final la aderarea Romaniei la Schengen, ceva ce toata lumea isi doreste in momentul de fata, dar ceva pentru care va fi nevoie de foarte multa munca, si foarte multe negocieri.

“În urma vetoului surprinzător al guvernului austriac asupra aderării României, o delegație parlamentară română va vizita Viena săptămâna viitoare. Lunea viitoare, delegația se va întâlni și cu Thomas Oberreiter, șeful Secției Europa și Economie, la MAE. Ministrul de Interne Gerhard Karner, va vizita Bucureștiul în a doua jumătate a lunii martie.

O echipă austriacă de experți din poliție va vizita și granița cu România în săptămânile următoare. Guvernul României a reiterat că oficialii austrieci pot fi prezenți în „echipe mixte” la granițele româno-ungare sau româno-sârbe. Următorul Consiliu pentru Afaceri Interne și Justiție al UE, care va avea loc pe 9 și 10 martie, poate fi folosit pentru a explora soluții suplimentare.”