Ministrul Educatiei anunta in mod oficial elevii si parintii din toata Romania cu privire la o decizie foarte importanta care a fost luata pentru toate scolile din toata Romania, iar asta pentru ca va fi publicata o lista cu situatia acestora privind incadrarea, sau neincadrarea, intr-o categorie de risc seismic, ceva ce parintii trebuie sa stie.
Ministrul Educatiei explica mai jos faptul ca pe website-ul sau vor fi disponibile in mod oficial informatii cu privire la situatia cladirii unei scoli, de a fi sau nu incadrata intr-o categorie de risc seismic, astfel ca daca sunteti interesati sa aflati informatii de acest gen, va veti putea uita pe website-ul institutiei pentru a afla tot.
“Referitor la situația infrastructurii clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România, vă informăm următoarele: Începând de astăzi, 24 februarie, Ministerul Educației va face cunoscută, prin afișare pe site-ul instituției, situația clădirilor așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).
Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii. Referitor la informațiile cuprinse în centralizare, precizăm următoarele: Lista cuprinde informațiile introduse la nivelul instituțiilor/unităților de învățământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare.
Lista cuprinde informații privind toate clădirile aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar, indiferent de destinație. Precizăm că mențiunea Altă destinație face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport. Reamintim faptul că lista făcută publică de Ministerul Educației în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informațiile introduse în SIIIR la acel moment și a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS1 și care necesită intervenție rapidă.
Eventualele diferențe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR. Facem, totodată, un apel la autoritățile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziția unităților de învățământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situație distinctă față de informațiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunității educaționale, cât și a opiniei publice.
Elevii și cadrele didactice au acum la dispoziție o platformă de resurse educaționale, Saptamanaverde.edu.ro, lansată astăzi, 24 februarie, de Ministerul Educației și Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru a-i ajuta la organizarea activităților din cadrul Programului „Săptămâna verde”. În 2022, Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, realizat la inițiativa Președintelui României Klaus Iohannis, a propus programul Săptămâna verde și dezvoltarea de instrumente (inclusiv digitale) în vederea implementării.”
This post was last modified on feb. 25, 2023, 10:33 AM 10:33