X

Austria Anunta Oficial Masurile URGENTE pentru Schengen si Impactul pentru Aderarea Romaniei

Austria anunta in mod oficial efectul masurilor urgente luate pentru Schengen pana acum, dar si ceea ce face in cursul saptamanii viitoare, totul avand impact inclusiv pentru aderarea Romaniei, iar asta pentru ca vorbim despre o reducere cu 40% a numarului de cereri de azil inregistrate de catre institutiile tarii in ianuarie fata de luna decembrie a anului 2022.

Austria pune asta pe seama unor modificari pentru acordarea vizelor in Serbia pentru anumiti migranti, dar si controalele mai intense de la granitele cu Ungaria, insa avand in vedere ca majoritatea cererilor de azil au venit de la cetateni marocani, cancelarul Karl Nehammer merge cu ministrul Gerhard Karner in Maroc pentru a cere masuri si de la guvernul local.

Austria a inregistrat in ianuarie 2023 mai putine cereri de azil decat in decembrie 2022, dar numarul e mai mare decat in ianuarie 2022, insa masurile luate pana acum, si cele pregatite pentru viitor ar trebui sa reduca mai mult numarul migrantilor ilegali, ceea ce ar trebui sa faciliteze aderarea Romaniei la Schengen intr-o perioada cat mai scurta de timp.

“Numărul cererilor de azil din Austria continuă să scadă în acest an. Aproape 4.300 de cereri de azil au fost depuse în ianuarie, ceea ce este cu aproximativ 40% mai puțin decât în luna precedentă decembrie 2022, cu aproximativ 7.000 de cereri.

Pentru februarie, Ministerul de Interne se așteaptă la o nouă scădere a numărului de cereri cu până la 40 la sută față de ianuarie. Motivele scăderii puternice a cererilor de azil din ultimele luni în „controalele intensive ale poliției austriece și pe teritoriul maghiar în cadrul Operațiunii Fox”, dar mai ales în încheierea călătoriilor fără viză pentru tunisieni și indieni în Serbia.”

This post was last modified on feb. 26, 2023, 11:36 AM 11:36

Disqus Comments Loading...