X

Ministrul Educatiei face 2 Anunturi IMPORTANTE, ce se Intampla in Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei face in mod oficial 2 anunturi foarte importante, si le aduce in imediata atentie a romanilor din toata tara, iar asta pentru ca vorbim in primul rand despre o decizie de a participa la o gala in care au fost premiati cei mai buni profesori din mediul rural pentru rezultatele avute in cursul anului 2022.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea suplimentar si despre platforma Saptamana Verde, un proiect extrem de important pentru Romania in contextul in care se doreste o crestere a constientizarii in ceea ce priveste schimbarile climatice la nivel global, iar mai multe detalii despre tot aveti in mesajele de mai jos.

“Ieri au fost premiați, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei profesorului anului din mediul rural, organizată la Iași de Teach for Romania, profesorii care reușesc să găsească soluții și să creeze o școală relevantă pentru elevii lor, care provin din medii dezavantajate. Oameni care ne arată că se poate și că educația de calitate este posibilă pentru orice copil din România, indiferent de mediul din care provine.

Acești profesioniști merită să fie cunoscuți, iar efortul, dăruirea și perseverența lor merită să fie apreciate. Felicitări tuturor celor 390 de profesori nominalizați! Felicitări celor 15 finaliști! Aceștia provin din școli rurale din județele: Argeș, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Dragi colegi, vă mulțumim pentru exemplul de bine! La eveniment a fost prezent, din partea Ministerului Educației, domnul Subsecretar de stat Marian Daragiu. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Consiliului Județean Iași, în parteneriat cu Inspectoratului Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și Ateneul Național din Iași.

Implementarea platformei este realizată de Ministerul Educației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Code for Romania, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Autoritatea pentru Digitalizarea României. „Având în vedere importanța educației privind schimbările climatice, platforma educațională lansată astăzi reprezintă un instrument util pentru cadrele didactice și elevii care participă la activitățile din Săptămâna verde.

Cu astfel de inițiative, contribuim cu toții la formarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător și implicit a unei societăți care își protejează viitorul. Toate materialele și activitățile incluse în această platformă reprezintă un punct de pornire și ne dorim să le dezvoltăm în anii viitori alături de întreaga comunitate educațională. Mult succes elevilor, profesorilor și partenerilor în această primă ediție a programului Săptămâna verde!”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.”

This post was last modified on feb. 26, 2023, 11:22 AM 11:22

Disqus Comments Loading...