X

Austria Extinde cu Nehammer Masurile IMPORTANTE Anuntate pentru Schengen si Romania

Austria extinde prin cancelarul Karl Nehammer, si ministrul Gerhard Karner, masurile foarte importante care au fost anuntate pentru Schengen dupa blocarea intrarii Romaniei si Bulgariei, iar asta pentru ca ambii se duc in Maroc pentru a incerca sa convinga guvernul local sa fie mai cooperand cand vine vorba de repatrierea migrantilor ilegali.

Austria spune ca majoritatea migrantilor care au cerut azil pe teritoriul sau in ultimele luni vin din Maroc, ei intrand in Turcia fara viza, mai apoi trecand granita ilegal in Bulgaria, si de acolo mai departe prin Serbia spre teritoriul austriac, repatrierea lor fiind extrem de dificila, chiar daca aproape trei sferturi dintre cererile lor de azil sunt respinse.

Austria vrea sa convinga guvernul din Maroc sa-si repatrieze mai usor cetatenii, si sa ii convinga sa nu plece pentru ca nu vor beneficia de azil in Europa, sperand sa incheie si un acord similar cu cel pentru India, care faciliteaza repatrierea mult mai usoara a migrantilor ilegali care sunt prinsi pe teritoriul austriac, sau au respinsa cererea de azil.

“Creșterea puternică a cererilor, care începuse în luna octombrie a anului precedent, se explică în Ministerul de Interne cu situația economică uneori dificilă din țară. Mulți își găsesc drumul spre Austria prin Turcia. În prezent, țara permite intrarea fără viză, de acolo de obicei trece prin Bulgaria către UE.

Cei afectați nu au practic nicio șansă de azil. Nehammer și Karner ar putea urmări un acord precum cel recent încheiat de ministrul de externe Alexander Schallenberg cu India. Faptul că urmează să se ajungă la un acord similar cu Marocul, unde sunt angajați numeroși specialiști calificați, în special în turism, nu este de confirmat.”

This post was last modified on feb. 27, 2023, 11:27 AM 11:27

Disqus Comments Loading...