X

Armata Romana Anunta Oficial ca a Efectuat un Nou Zbor Umanitar

Armata Romana a anuntat in mod oficial faptul ca a efectuat un nou zbor umanitar in cursul zilei de ieri, iar asta pentru ca aduce in atentia a milioane de romani faptul ca autoritatile din tara noastra au trimis noi ajutoare umanitare catre Siria.

Armata Romana explica mai jos ce anume au facut Fortele Aeriene pentru a duce ajutorul necesar in Siria, iar acesta este doar unul dintre zborurile care au fost realizate in ultima vreme, si e posibil sa mai fie realizate inclusiv altele in viitor.

Zbor umanitar în sprijinul sinistraților sirieni!

O aeronavă C – 130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a executat luni, 27 februarie, o altă misiune de asistență umanitară internațională în sprijinul Republicii Arabe Siria, pentru transportul unor medicamente și produse medicale, în contextul eforturilor de combatere a efectelor negative ale cutremurului din 6 februarie.

Misiunea s-a executat la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Aeronava a decolat din Baza 90 Aeriană Otopeni, în jurul orei 8.00, cu destinația Beirut.

️Aceasta activitate este o proba de solidaritate și o exemplificare a misiunilor dedicate protecției civile, un concept care se referă la ansamblul sistemelor, structurilor şi resurselor gestionate de guverne şi care sunt orientate spre protejarea populaţiei non-combatante, în principal în caz de dezastre naturale şi tehnologice.

Ziua Protecției Civile se aniversează anual la 28 februarie.

This post was last modified on feb. 28, 2023, 4:22 PM 16:22

Disqus Comments Loading...