X

Ministrul Energiei face 2 Anunturi IMPORTANTE pentru Toti Romanii din Tara

Ministrul Energiei face 2 anunturi foarte importante pentru toti romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in atentia oamenilor ceea ce ar trebui sa stie in momentul de fata in legatura cu discutiile pe care le-a avut cu ministrul francez pentru tranzitia energetica, si colaborarea cu Romania.

Ministrul Energiei vorbeste deasemenea si despre Consiliul Energiei, la care a participat la Stockholm in cursul zilelor trecute, el reprezentand Romania acolo pentru a discuta despre probleme legate de piata energiei din uniunea Europeana, si nu doar atat, un subiect extrem de important pentru milioane de europeni.

“Am avut în această dimineață o discuție bilaterală fructuoasă cu ministrul francez pentru tranziția energetică, Agnès Pannier-Runacher, pe subiecte legate de promovarea intereselor comune în domeniul energiei nucleare, al hidrogenului din surse cu emisii reduse de carbon și al coordonării în relație cu instituțiile europene pentru a obține o recunoaștere echitabilă a contribuției acestei surse de energie la atingerea obiectivelor de decarbonizare ale UE.

Franța și România fac parte din blocul statelor membre pro-nuclear, care susțin rolul important al energiei nucleare în asigurarea independenței energetice și a tranziției climatice. Am convenit să colaborăm în perioada următoare pentru a avansa includerea energiei nucleare în politicile de decarbonizare ale UE, reconfirmând angajamentul României pentru proiectele sale în domeniul nuclear (retehnologizarea Unității 1, finalizarea proiectului Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă, implementarea pentru prima dată în România și în UE a tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni – SMR).

Am participat, în perioada 27-28 februarie 2023, la reuniunea informală a Consiliului Energiei, organizată la Stockholm, în format comun cu Consiliul Transporturilor. În cadrul reuniunii am abordat subiecte de actualitate de pe agenda UE în domeniul energiei, precum pregătirea reformei pieței de energie electrică și menținerea competitivității industriei UE în actualul climat global competitiv.

Am participat și la o reuniune comună a miniștrilor energiei și transporturilor pe tema accelerării tranziției energetice în sectorul mobilității prin politici energetice sustenabile. În cadrul discuțiilor cu privire la reforma pieței energiei electrice, am avut un schimb de opinii cu omologii europeni și reprezentanții Comisiei Europene.

Cu privire la opțiunile de modificare a designului pieței de energie electrică în sensul limitării efectelor negative ale unor potențiale crize energetice viitoare și asigurării unor prețuri stabile pentru consumatori și industrie. Am reiterat faptul că România susține o reforma eficientă a pieței care să conducă la limitarea efectului prețului la gaze naturale asupra prețului la energie electrică.”

This post was last modified on feb. 28, 2023, 5:54 PM 17:54

Disqus Comments Loading...