X

Austria Reactioneaza Ferm si Anunta Deciziile IMPORTANTE Legate de Romania si Schengen

Austria reactioneaza in continuare ferm, si a anuntat in mod oficial o serie de noi decizii extrem de importante cu privire atat la Romania, cat si la Spatiul Schengen, iar asta pentru ca in cursul zilei de ieri ministrul de interne Gerhard Karner s-a intalnit cu omologul sau marocan pentru a pregati bazele unei intelegeri privind o mai stransa cooperare intre tari.

Austria a obtinut un acord de principiu de la Maroc pentru o repatriere mai usoara a migrantilor ilegali, dar si pentru a opri traficul de persoane, iar Gerhard Karner ii cere omologului sau sa combata plecarile din tara catre Europa, si sa ajute la repatrierea mult mai rapida persoanelor care sunt descoperite pe teritoriul european.

Austria anunta si crearea unui grup de lucru comun cu Maroc pentru implementarea acestor masuri, o delegatie de experti urmand a fi trimisa pentru a pune totul in aplicare, iar in final cererile de azil de la cetateni marocani ar trebui sa scada in Uniunea Europeana, ceea ce ne-ar putea aduce mai rapid in Schengen.

“Trebuie să continuăm să punem frâna azilului prin combaterea abuzului în materie de azil. Acest lucru necesită, de asemenea, o cooperare strânsă și directă cu țările de origine. Pe de o parte, este vorba despre a împiedica oamenii din țări precum Marocul să-și facă drum spre Europa.

Pe de altă parte, că repatriările și deportările se efectuează mai consistent și mai rapid. Acordurile luate în cadrul acestei reuniuni de lucru urmează să fie implementate rapid prin înființarea unui grup de lucru comun. În acest scop, este deja planificată o nouă călătorie în Maroc a unei delegații austriece de experți în domeniul combaterii contrabandei.”

This post was last modified on mart. 1, 2023, 7:32 PM 19:32

Disqus Comments Loading...