X

Ministrul Apararii Vorbeste intr-un IMPORTANT Anunt despre Militarii Armatei Romane

Ministrul Apararii vorbeste intr-un important anunt oficial despre militarii Armatei Romane, iar asta pentru ca aduce in atentia imediata a romanilor din intreaga tara faptul ca astazi se implinesc 20 de ani de la infiintarea Fortelor pentru Operatii Speciale, unitatea de elita din cadrul fortelor armate care protejeaza tara.

Ministrul Apararii aduce in atentia noastra cat de importante sunt aceste structuri pentru Armata Romana, dar si pentru misiunile care sunt derulate impreuna cu diversi parteneri internationali, in cadrul lor fiind cautati in mod constant profesionisti capabili sa desfasoare misiuni, de cele mai multe ori, foarte periculoase.

“Se împlinesc 20 de ani de la înființarea structurilor de Forțe pentru Operații Speciale în Armata României. Necesitatea unor astfel de structuri a devenit evidentă după evenimentele dramatice din 11 septembrie 2001, odată cu apariția unor noi tipuri de provocări și amenințări în mediul de securitate mondial. La 1 martie 2003, a luat ființă, la Târgu Mureș, Batalionul 1 Forţe Speciale, prima structură acţională a Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Tot într-o zi de 1 martie, în 2018, a fost înființat Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, care integrează, coordonează și conduce toate structurile și componentele din domeniul forțelor speciale. Militarii de elită ai Armatei României sunt capabili să execute misiuni dintre cele mai complexe în toate domeniile de desfășurare a acțiunilor de luptă, prin paraşutare în dispozitivul inamic, scufundări în mediul marin, acțiuni în cel montan, în deșert sau în orice alte medii complexe.

Rezultatele muncii, priceperii şi dăruirii luptătorilor din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale se regăsesc în rezultatele excepționale obținute pe timpul numeroaselor exerciții executate în țară și în străinătate, precum și în aprecierile aliaţilor şi partenerilor noştri, primite pentru curaj, dăruire şi pentru modul de îndeplinire a misiunilor de luptă cu grad ridicat de pericol în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak și Kosovo.

Competențele nu pot fi produse după ce criza a avut loc deja, este unul din cele cinci adevăruri ale Forțelor pentru Operații Speciale. Competenţa necesară unui operator de FOS şi atingerea capabilităţii operaţionale complete a detaşamentelor acţionale, la standardele cerute, nu pot fi obţinute peste noapte. Astfel de structuri operaţionalizate (perfect instruite, complet echipate şi certificate) şi permanent gata de luptă trebuie să existe deja din timp de pace.

Acum 20 ani era înființată prima unitate de Forțe pentru Operații Speciale din țara noastră, Batalionul 1 Forțe Speciale. Ulterior, unitatea a fost redenumită Batalionul 610 Operații Speciale, iar în prezent poartă numele de Batalionul 51 Operații Speciale “Vulturii”. Operatorii din FOS sunt luptători puternici, curajoşi, inteligenţi, rezistenţi la eforturi extreme fizice şi psihice, tenace, perseverenţi, agili, animaţi de spiritul perfecţiunii.”

This post was last modified on mart. 1, 2023, 11:15 AM 11:15

Disqus Comments Loading...