X

DNSC AVERTIZEAZA Romanii Privind Tentative de Frauda cu Imaginea eMAG

DNSC ii avertizeaza pe romanii din intreaga tara cu privire la tentativele de frauda care se folosesc de imaginea celor de la eMAG pentru a pacali oamenii, iar asta pentru ca in multe cazuri fraudele de acest gen chiar au succes, din pacate.

DNSC explica mai jos ceea ce se intampla, si de ce trebuie sa fim extrem de vigilenti pentru a nu cadea in plasa celor care vor sa ne faca rau, iar din pacate exista foarte multi care cauta cu mare interes informatiile personale ale romanilor, in special cele bancare.

Păstrați-vă vigilența atunci când activați online și verificați de fiecare dată informația, înainte de a face o acțiune care v-ar putea pune în pericol dispozitivele sau datele!

Printre metodele preferate de atacatori pentru a populariza capcane de tip #phishing sau #scam online regăsim utilizarea unor conturi de social media nou-create, ori unele compromise, care copiază imaginea unor branduri cunoscute și lansează postări sponsorizate cu concursuri sau promoții false.

O altă metodă folosește transmiterea de mesaje tip phishing direct prin sms. Astăzi, vă supunem atenției două tentative de fraudă care se folosesc de identitatea vizuală a eMAG.

Campaniile sunt detectabile destul de rapid, dacă faceți câteva verificări esențiale:

Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie, din moment ce site-ul pe care potențiala victimă este redirecționată are un nume de domeniu fără legătură cu eMAG. Verificați mereu existența promoțiilor și concursurilor pe canalele oficiale de comunicare ale companiei!

Dacă o ofertă este prea bună ca să fie adevărată, atunci probabil este vorba despre o înșelătorie! Prețul plătit pentru un televizor QLED, respectiv un mobil de ultimă generație, este ridicol (10-12 ron).

Atacatorii introduc și componenta psihologică, demnă să atragă potențiala victimă de a da click cât mai repede și include în paginile de phishing un ceas care arată cât timp ar mai avea la dispoziție utilizatorul pentru a-și revendica ‘premiul’.

Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, înainte de a face clic

Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card, la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.

Evitați descărcarea și instalarea de software din astfel de surse, precum și abonarea la anumite servicii propuse! Vă puteți infecta cu malware sau abona la servicii cu suprataxă despre care nu aveți cunoștință.

Mulțumim urmăritorilor noștri care ne trimit frecvent astfel de cazuri pentru a le analiza, disemina informația către public și pentru a efectua demersurile necesare suspendării respectivelor pagini de phishing!

This post was last modified on mart. 1, 2023, 11:53 PM 23:53

Disqus Comments Loading...