X

Ministrul Apararii Transmite 2 Anunturi de ULTIMA ORA privind Militarii si Armata Romana

Ministrul Apararii transmite in mod oficial 2 anunturi foarte importante, de ultima ora, cu privire la militari si Armata Romana, iar asta pentru ca intr-o prima faza vorbeste despre faptul ca a avut o videoconferinta cu omologul sau francez in care a discutat despre situatia de securitate din Africa, din Europa, dar si razboiul din Ucraina.

Ministrul Apararii le transmite deasemenea atat militarilor Armatei Romane, cat si rudelor celor decedati in accidentul aviatic care a avut loc acum un an de zile, un mesaj puternic de sustinere despre eroii care si-au pierdut viata in cadrul unui eveniment tragicpe care nimeni nu il va uita.

“Am participat, la invitația ministrului forțelor armate franceze, Sébastien Lecornu, la o videoconferință, în format multilateral, cu o serie de parteneri europeni, pe tema situației de securitate din Africa, în data de 28 februarie. În cadrul activităţii, a fost prezentată viziunea revizuită a Franței privind parteneriatele cu statele africane, în contextul noii strategii franceze pe această temă, invocată de președintele Emmanuel Macron, în discursul său din 27 februarie.

Cu acest prilej, am punctat continuarea angajamentului țării noastre pentru eforturile de contracarare a amenințărilor și provocărilor provenind din vecinătatea sudică, în perspectiva promovării unei abordări de tip 360 de grade, alături de angajamentul nostru față de asigurarea securității regiunii Mării Negre și a flancului estic aliat, per ansamblu, în contextul evoluțiilor războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina.

În acest sens, am evocat, de asemenea, că este nevoie de o perspectivă integrată a spectrului de amenințări provenind din vecinătatea sudică și estică. Mai mult, am subliniat și importanța consolidării posturii aliate pe flancul estic și susținerea partenerilor noștri din această regiune, Ucraina, Republica Moldova și Georgia, în vederea contracarării amenințărilor din orice direcție.

Astăzi comemorăm un an de la catastrofa aviatică în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma aparținând Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, în care și-au pierdut viaţa șapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române. Reamintim că elicopterul militar tip IAR 330 – Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

Locotenent-comandor (pm) – Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa. Ei sunt cei care merită toate eforturile noastre zilnice, chiar dacă nu mai sunt astăzi printre noi. Le datorăm respectul și prețuirea noastră. Cu durere în suflet ne exprimăm profund regretul pentru tragedia aviatică și suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri.”

This post was last modified on mart. 2, 2023, 12:38 PM 12:38

Disqus Comments Loading...