X

Ministrul Sanatatii Anunta in Sfarsit Hotararile IMPORTANTE Asteptate de Toti Romanii

Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial in sfarsit hotararile foarte importante care sunt asteptate de catre toti romanii din tara, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de decizii care ar trebui sa fie in atentia oamenilor, ele vizand reabilitarea multor spitale care au nevoie de lucrari de imbunatatire a sigurantei.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna masurile pe care le iau autoritatile de la Bucuresti in perioada aceasta, ele fiind gandite pentru binele a milioane de romani, si este important ca ele sa fie puse in aplicare cat mai rapid pentru a se asigura siguranta romanilor din toata tara.

“Curtea de Conturi a constatat ceea ce cred ca stia toata lumea. Raportul la care va referiti nu e pentru 10 ani, este pe 7 ani, 2014 – 2021. Se fac si spitale noi, iar noi ce ne dorim pana la urma ? Ne dorim spitale noi, n-as vrea sa exageram, Curtea de Conturi nu s-a referit la toate spitalele din tara, ci la 57 de unitati sanitare care se afla in subordinea ministerului, nu la cele 400 din tara.

Exista foarte multe care au fost reabilitate in tara la acest standardard, care inseamna practic o reconstructie a spitalului. Exista si cladiri noi, eu am vazut cel putin 100 de spitale din tara, pentru ca ma intereseaza ce se intampla. Multe dintre spitalele reabilitate sunt ale autoritatilor locale. Noi la minister, din pacate, am mostenit o situatie veche de 33 de ani, cu 60 de spitale care au beneficiat de investitii in aparatura.

Investitiile au fost mai putine intr-o reabilitare sistematica. Acum ne gasim in situatia in care construim si spitale noi. E clar ca este in interesul nostru, nu al ministerului, ci al cetatenilor, sa avem spitale noi si sigure. Nu putem sa schimbam lucrurile peste noapte, a fost cutremurul in Turcia, si saptamana urmatoare toata lumea vrea spitale noi, si sa le demolam pe cele vechi.

Nu putem sa fim demagogi, trebuie sa fim oameni seriosi, si sa ne dam seama ca acestea sunt spitalele pe care le avem, cu care vom continua sa functionam. Putem sa imbunatatim siguranta in aceste spitale, sa cumparam echipamente, sa avem un proiect de fixare a echipamentelor pentru a nu exista pericole de lovire, etc.

Sigur infrastructura cladirii nu se poate schimba peste noapte. Important este sa incepem, iar PNRR ne arata ca putem sa incepem, avem 27 de obiective si vom semna in urmatoarele 2 saptamani contractele de finantare, iar ele vor fi finalizate pana la jumatatea anului 2026. Sper sa le terminam, nu stiu daca pe toate, dar marea majoritate dintre ele daca am reusi sa le terminam ar fi extraordinar.”

This post was last modified on mart. 2, 2023, 1:18 PM 13:18

Disqus Comments Loading...