X

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Problemele Sectorului Energetic al Ucrainei

Volodimir Zelenski vorbeste despre problemele majore cu care s-a confruntat sistemul energetic al Ucrainei in cursul acestei ierni, atacurile constante lansate de catre Rusia lasand de multe ori ucrainienii fara electricitate, ceea ce a provocat extrem de multe probleme.

Volodimir Zelenski spune ca deja au inceput pregatirile pentru urmatorul sezon de iarna, dar vorbeste deasemenea si despre atacul Rusiei asupra memorialului tragediei de la Baby Iar, care a fost atacat in Kiev pe 1 martie 2022.

“Astăzi am ținut o întâlnire pe sectorul energetic. Au participat toți cei care sunt responsabili pentru stabilitatea sistemului nostru energetic. A fost o întâlnire lungă – trei ore.

Companii energetice: Naftogaz, Energoatom, Ukrenergo, Ukrhydroenergo și altele. Guvernul. Biroul. Șeful comisiei competente a Radei Supreme. Militar. Inteligența.

Iarna asta s-a terminat. A yfost foarte greu și fiecare ucrainean fără exagerare a simțit această dificultate. Dar totuși am reușit să furnizăm Ucrainei energie și căldură. Da, amenințarea la adresa sistemului energetic rămâne. Dar se continuă și munca de dragul sistemului energetic.

Am stabilit sarcinile curente pentru a ne asigura că acest sezon de încălzire este finalizat corespunzător. Și am început deja să ne pregătim pentru sezonul următor – fiecare dintre participanții la întâlnire a primit partea sa din muncă în acest sens. Vedem riscuri, vom găsi un răspuns.

Slavă tuturor celor care luptă pentru Ucraina acum! Veșnică amintire și onoare tuturor celor care și-au dat viața pentru independența țării noastre! Glorie Ucrainei!

La câteva decenii după tragedia lui Babi Yar, acest pământ și această amintire au suferit o nouă insultă. Teroriștii ruși au lovit cu rachete. La 1 martie 2022 a fost comisă această crimă rusă – împotriva istoriei, împotriva umanității, împotriva Kievului și a Ucrainei.

Vom trage statul terorist pe deplin responsabil pentru războiul său de genocid. Fiecare ucigaș, terorist și călău va răspunde în fața instanței. Justiția istorică va fi restabilită. Viața și vor câștiga!”

This post was last modified on mart. 1, 2023, 11:43 PM 23:43

Disqus Comments Loading...