X

Austria sub Presiune, Nehammer LOVIT Dur dupa Esecul Deciziilor pentru Romania, Schengen

Austria este sub o presiune uriasa in momentul de fata, iar cancelarul Karl Nehammer este atacat foarte dur dupa esecul deciziilor luate pentru Spatiul Schengen si blocarea intrarii Romaniei, iar asta deoarece pana in luna februarie a acestui an au fost depuse mai multe cereri de azil, in ciuda eforturilor majore facute de catre guvernul de la Viena.

Austria a inregistrat 5.500 de cereri de azil pana la jumatatea lunii februarie, cu 1.000 in crestere, iar opozitia din tara cere demisia lui Karl Nehammer, dar si a lui Gerhard Karner, pe care ii acuza ca au transformat tara intr-o destinatie dezirabila pentru migrantii din afara Europei, in loc sa creeze imaginea unui loc in care nu vor beneficia de azil la cerere.

Austria s-ar putea confrunta in 2023 cu mai multi migranti, si mai multe cereri de azil decat in 2022, insa intre timp Gerhard Karner este asteptat in Romania in urmatoarele saptamani, dar cu toate acestea, nu se stie cand anume am putea astepta aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen, iar asta pentru ca acest lucru este foarte departe de o posibila realizare.

“Potrivit informațiilor, aproximativ 5.500 de cereri de azil au fost depuse în Austria până la jumătatea lunii februarie a acestui an. Asta înseamnă o creștere de peste 1.000 de cereri de azil doar în primele două săptămâni din februarie.

Cancelarul Nehammer și ministrul de Interne Karner nu ridică niciun deget. Avem nevoie de o înghețare reală a azilului și de o retragere a Austriei ca țară de destinație pentru imigranții ilegali cât mai curând posibil. Asta este incompetență flagrantă, intenție pură sau ambele? În orice caz, Karner ar fi mai bine să-și dea demisia mai bine astăzi decât mâine!”

This post was last modified on mart. 4, 2023, 7:09 PM 19:09

Disqus Comments Loading...