X

Austria Convinge Grecia, Masurile IMPORTANTE ale lui Nehammer pentru Schengen si Romania

Austria a reusit, prin eforturile sustinute ale guvernului lui Karl Nehammer, sa convinga Grecia sa puna in aplicare un plan cu o serie de masuri extrem de importante, dar nu agreate de catre toate tarile UE, cu privire la protejarea granitelor externe ale Uniunii Europene, guvernul de la Atena anuntand extinderea gardului construit la granita Turciei.

Austria i-a cerut Greciei sa-i sustina planurile de cerere de fonduri pentru construirea de garduri la granitele externe ale UE, atat pe teritoriul propriu, cat si pe cel al Bulgariei, iar acum grecii investesc 100 de milioane de euro pentru a extinde gardul existent cu inca 35 de kilometri, dar si pentru a angaja inca 250 de politisti de frontiera care sa-l pazeasca.

Austria a facut un lobby extrem de intens in ultimele luni pentru a convinge diverse state ale UE sa-i sustina planurile, iar dupa cum se prezinta lucrurile, se pare ca totul decurge asa cum si-a dorit guvernul de la Viena, insa ramane de vazut cat de departe se va merge, in final, cu aceste planuri, pentru ca nu toate tarile vor garduri.

“Cinci metri înălțime și cât toată granița națională dintre Grecia și Turcia: noul gard de oțel ar trebui să separe efectiv cele două țări una de cealaltă. Guvernul grec intenționează în prezent să-și construiască gardul de graniță de-a lungul unei porțiuni de 35 de kilometri a râului Evros (în turcă: Meric) și să-l extindă la rândul său.

În plus, urmează să fie angajați încă 250 de polițiști de frontieră. Țara noastră și Europa pot sprijini oamenii care au suferit dezastre. În Turcia avem de-a face cu o criză umanitară. Nu poate fi rezolvată prin mișcări în masă a milioane de oameni.”

This post was last modified on mart. 5, 2023, 11:11 AM 11:11

Disqus Comments Loading...