X

Ministrul Sanatatii Anunta Oficial SANCTIUNI Noi foarte IMPORTANTE Hotarate de Guvern

Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial o serie de noi sanctiuni care se vor aplica in Romania in domeniul medical, iar asta pentru ca vorbim despre o Hotarare de Guvern in care acestea sunt incluse, si in baza careia se vor face foarte multe modificari pentru modul in care ar trebui sa fie tratati oamenii in spitale.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ceea ce presupun aceste modificari pe care vrea sa le faca, ce sanctiuni se impun, dar si ce trebuie sa respecte unitatile medicale, masurile in sine fiind unele foarte importante, ceea ce ar trebui sa si dea de inteles ca ele trebuie sa fie respectate cu strictete in Romania.

“Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 3.500 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 7.000 lei pentru persoanele juridice, următoarele fapte: nerespectarea legislației în vigoare privind obligația unităților sanitare publice de a elabora proceduri şi de a implementa un sistem de informare a aparţinătorilor pacienţilor care să permită ca la cel mult două ore de la internarea pacientului să fie comunicate aparţinătorilor.

Telefonic, prin sms, la cerere, următoarele informaţii: secţia, compartimentul unde este internat, numărul salonului, etajul, numele medicului curant şi numărul de telefon apelabil pentru informaţii despre starea de sănătate a pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului. nerespectarea de către secţiile/ compartimentele unității sanitare publice a obligaţiei informării telefonice, zilnic a aparţinătorilor, prin medicul curant/medicul de gardă/ personalul desemnat, despre starea şi evoluţia pacientului.

Cu respectarea drepturilor pacientului, în situaţia în care programul de vizită este suspendat conform prevederilor legislației în vigoare ori în situaţia în care starea de sănătate a pacientului nu permite vizitarea. Nerespectarea legislației în vigoare privind afișarea, la loc vizibil, la intrarea în unitatea sanitară publică a programului zilnic de lucru a medicilor curanți, stabilit de medicul şef/coordonator de secţie/compartiment, aprobat de directorul medical.

In vederea solicitării aparținătorilor pacienţilor internaţi pe oricare dintre secţiile/compartimentele unităţii sanitare de a discuta cu medical curant, în timpul programului zilnic de lucru al acestuia, în baza programului stabilit și aprobat. Nerespectarea legislației în vigoare privind programul de vizite a pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice de către aparținători; nerespectarea legislației în vigoare privind afisarea programului de vizite la toate intrările în unitatea sanitară, în mod vizibil şi accesibil vizitatorilor, precum şi pe site-ul unităţii sanitare publice.

Neasigurarea pentru vizitatori, în mod gratuit de către unitatea sanitară, a echipamentului de protecție adaptat în funcție de gradul de risc al secției”. Nerespectarea legislației în vigoare privind accesul permanent a unui însoţitor pentru pacienții internati care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, cu respectarea măsurilor interne de prevenire a transmiterii infecţiilor şi cu acordul şefului de secţie/ coordonatorului de compartiment.”

This post was last modified on mart. 5, 2023, 5:23 PM 17:23

Disqus Comments Loading...