X

AVERTIZARE de la Armata Romana pentru Milioane de Oameni din Tara

Armata Romana a emis o avertizare extrem de importanta care vizeaza milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca tuturor le aduce in imediata atentie acum o dezinformare care este distribuita pe retelele de socializare, si care genereaza multe discutii.

Armata Romana vorbeste despre o dezinformare bazata pe crearea unei baze militare a SUA in Delta Dunarii, ceva ce desigur ca nu este adevarat, si nici nu s-ar fi discutat, deci oriunde vedeti acest subiect, e bine sa stiti ca el nu are legatura cu realitatea.

Știre falsă pe subiectul înființării unei baze militare SUA în Delta Dunării!

Semnalăm o știre falsă care acreditează, fără niciun fundament real, ideea că guvernele României și SUA ar fi încheiat un acord secret cu privire la construirea unei baze militare în Delta Dunării. O astfel de înțelegere nu a fost luată în discuție niciodată.

Această încercare de manipulare a opiniei și percepției publice se aliniază narativelor alarmiste și panicarde răspândite cu o frecvență crescută în ultima vreme în spațiul public românesc de surse afiliate propagandei pro-ruse, în contextul situației generate de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și posibilele implicații asupra țărilor din regiune.

Procedeul de construire a acestei dezinformări este simplist, fiind bazat pe scoaterea din context a unor informații reale și amestecarea lor cu speculații și minciuni care să “susțină” falsa ipoteză, în ideea creării unei alternative la situația reală.

Autorii manipulării afirmă că proiectul de lege intitulat “Black Sea Security Act of 2022”, depus în iulie 2022 în Congresul SUA, ar stabili, după adoptare, înființarea unei a patra baze militare americane, în Delta Dunării.

Înființarea acestei puternice baze militare, care, pe lângă schimbarea raporturilor de securitate în regiune, ar pune în pericol grav echilibrul ecologic din Delta Dunării, ar fi fost decisă unilateral de Guvernul SUA și ar fi fost acceptată, în secret, de România.

Acest scenariu fantezist este prezentat ca o realitate, speculațiile fiind grefate peste discuțiile purtate în prezent în spațiul public în legătură cu situația canalului Bâstroe.

This post was last modified on mart. 6, 2023, 12:12 PM 12:12

Disqus Comments Loading...