X

Ministrul Educatiei face 2 SCHIMBARI Extrem de IMPORTANTE in Scoli pentru Elevi

Ministrul Educatiei face 2 schimbari extrem de importante in scolile din toata Romania, pentru elevii care le urmeaza cursurile, iar asta pentru ca a fost decis in od oficial faptul de a se crea unitati pilot care vor permite testarea anumitor schimbari viitoare inainte ca ele sa fie implementate in restul scolilor.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos despre faptul ca in Romania vor fi infiintate retele de scoli verzi si scoli europene, ceva ce vine ca o masura menita deasemenea sa imbunatateasca substantial educatia de care au parte copiii din toata tara in viitor, iar mai jos aveti detaliile cele mai insemnate.

“În sistemul de învățământ preuniversitar funcționează unități de învățământ cu statut de unități pilot și de aplicație, cu scopul de a pune în aplicare și de a evalua intervenții educaționale, în vederea fundamentării de politici publice în domeniul educației. Aceste intervenții educaționale pot să cuprindă: noi modele curriculare, utilizarea unor resurse educaționale inovative, modele educaționale bilingve, forme alternative de organizare și management etc.

Unitățile de învățământ preuniversitar cu statut de unități de aplicație (școli de aplicație) sunt unități de învățământ preuniversitar din rețeaua unităților de învățământ preuniversitar, în care se desfășoară activitățile practice pedagogice, pentru elevii de la liceele cu profil pedagogic sau pentru studenții înscriși la programe universitare de formare pentru cariera didactică, inclusiv masterat didactic, sau în alte programe de formare relevante pentru domeniul educației.

Metodologia de înființare și autorizare a unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unitățipilot și de aplicație, precum și regulamentul de organizare și funcționare a acestora sunt aprobate prin ordin al ministrului educației. Procedura de pilotare poate fi inițiată de Ministerul Educației, de unități de învățământ sau de consorții școlare ori de către DJIP/DMBIP.

În contextul european și național al tranziției verzi și inteligente, în perspectiva dezvoltării Spațiului European al Educației și în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă, Ministerul Educației elaborează cadrul de referință pentru operaționalizarea rețelei de școli verzi și a rețelei de școli europene. Unitățile de învățământ care vor îndeplini criteriile necesare integrării în rețeaua de școli verzi vor dobândi statutul de „școală verde”.

Unitățile de învățământ care vor îndeplini criteriile necesare integrării în rețeaua de școli europene vor dobândi statutul de „școală europeană”. Modalitățile de selecție, de monitorizare și de sprijin al unităților de învățământ care vizează statutul de școală verde și/sau școală europeană, după caz, precum și metodologia de acordare a statutului sunt aprobate prin ordin al ministrului educației.”

This post was last modified on mart. 6, 2023, 7:32 PM 19:32

Disqus Comments Loading...