X

Austria Nu da Sperante Romaniei, Decizia IMPORTANTA care Blocheaza Aderarea la Schengen

Austria nu ii da sperante Romaniei in momentul de fata, iar o decizie foarte importanta care a fost luata si pusa deja in aplicare ne blocheaza in continuare aderarea la Schengen, totul pentru ca in cadrul Consiliului JAI din 9 – 10 martie nu va fi discutata problema tarii noastre, deoarece subiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi de catre suedezii care au presidintia.

Austria inca reuseste sa tina Romania departe de Spatiul Schengen multumita faptului ca a dat semnale clare ca-si va folosi dreptul de veto in continuare, iar Suedia nu vrea sa supuna la vot o noua aderare pana cand atat austriecii, cat si olandezii, confirma ca vor accepta aderarea tarii noastre, dar si a Bulgariei, si acest lucru inca pare a fi destul de departe de o realizare.

Austria a reusit sa-si faca o serie de aliante in baza carora vrea sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, inclusiv a Bulgariei, pentru o perioada lunga de timp, asa ca nu ramane decat sa asteptam, si sa vedem, ce anume ni se va mai cere pentru a indeplini doleantele guvernului de la Viena, si a primi acceptul lor.

“Din păcate, faptul că la viitorul Consiliu Justiție și Afaceri Interne, din 9-10 martie, acest subiect nu a fost inclus pe ordinea de zi ridică multe semne de întrebare și poate reprezenta o problemă, întrucât un nou vot trebuie pregătit temeinic.

Si ține de România să creeze un nou moment în care să existe susținere pentru o astfel de decizie favorabilă. Sunt convins că, dacă în aceste prime luni ale anului reprezentanții României vor fi mai incisivi și profesioniști în abordare, există premisele unui rezultat pozitiv sub președinția spaniolă.”

This post was last modified on mart. 7, 2023, 8:49 AM 08:49

Disqus Comments Loading...