X

Ministrul Apararii face Anunturi IMPORTANTE Privind Armata Romana si Militarii Sai

Ministrul Apararii le transmite in mod oficial tuturor romanilor din intreaga tara o serie de anunturi foarte importante cu privire la Armata Romana, dar si militarii sai, iar asta deoarece a discutat in cadrul unei conferinte a MApN despre egalitatea de gen ca o prioritate a Guvernului din Romania, pentru a sprijini femeile din structurile militare, si nu numai.

Ministrul Apararii explica mai jos despre ceea ce s-a discutat in cadrul acestei intalniri, si cat de importante sunt masurile convenite pentru a fi aplicate in Romania in cursul urmatorilor ani, astfel incat femeile sa aiba acces si drepturi egale cu barbatii cand vine vorba despre desfasurarea carierei militare in Armata Romana.

“Astăzi am discutat despre promovarea femeilor în armată, la Conferința consilierilor de gen din MApN. Ministerul Apărării Naționale sprijină accesul liber şi egal la toate nivelurile ierarhice, pentru femei şi bărbați, civili sau militari. Singurele criterii sunt cele de performanță și profesionalism. Nu există nicio limitare în ceea ce privește participarea și selecția femeilor pentru poziții permanente în cadrul reprezentanțelor militare româneşti pe lângă organizațiile internaționale sau pentru funcții de comandă ori execuție în unități naționale sau dislocate în afara țării.

Organizată în marja Zilei Internaționale a Femeilor, 8 martie, și destinată consilierilor de gen desemnați în cadrul structurilor din Ministerul Apărării Naționale, conferința a avut scopul de a spori vizibilitatea femeilor din sectorul de apărare și de a realiza o primă analiză a stadiului integrării perspectivei de gen în structurile militare.

Un alt punct pe agenda de lucru a fost discutarea stadiului planului de măsuri al evenimentelor subsumate Copreședinției Rețelei Globale a Punctelor focale naționale pe domeniul Femeile, pacea și securitatea. Ministrul apărării naționale a spus, în deschiderea lucrărilor, că egalitatea de gen reprezintă o prioritate pentru Guvernul României și că, în calitatea sa de participant la misiuni NATO, UE, ONU şi OSCE, statul român recunoaşte şi integrează perspectiva de gen în toate aspectele legate de activitatea de securitate şi apărare naţională.

De asemenea, ministrul apărării naționale a reamintit faptul că instituția militară şi-a asumat rolul de coordonator al implementării Agendei Femeile, Pacea și Securitatea la nivel național și că MApN a fost desemnat Punct Focal Național pentru acest domeniu – care asigură legătura cu organizațiile internaționale şi coordonarea activităților instituțiilor naționale cu responsabilități în domeniu – și a fost ales preşedinte al Grupului Național de Implementare a Strategiei naţionale şi a Planului național de acţiune.

„Pașii importanți parcurși de România în implementarea acestui domeniu au făcut ca țara noastră să dețină, în acest an, alături de Statele Unite ale Americii, copreședinția Rețelei Globale a Punctelor focale naționale pe domeniul Femeile, pacea și securitatea, constituită la nivelul Organizației Națiunilor Unite”, a spus ministrul Tîlvăr.”

This post was last modified on mart. 7, 2023, 1:30 PM 13:30

Disqus Comments Loading...