X

Austria cere Noi Hotarari RADICALE in UE dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria cere impunerea unor noi decizii radicale in cadrul Uniunii Europene dupa ce a hotarat sa blocheze aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, iar asta deoarece ministrul de interne Gerhard Karner a inceput de prin noiembrie 2022 sa impuna o idee a guvernului Danemarcei, conform careia migrantii solicitanti de azil sa fie mutati in centre din tari terte.

Austria vrea, practic, ca migrantii sa fie trimisi in tari terte cat timp cererile lor de azil sunt analizate si se ia o decizie, astfel incat sa nu petreaca perioada pe teritoriul tarii, Danemarca si Marea Britanie dorind sa faca acest lucru, desi legalitatea situatiei este pusa in discutie de catre foarte multa lume, dar ideea in sine nu a disparut.

Austria vrea sa scape de migrantii ilegali, si sa-si reduca substantial cererile anuale de acordare a azilului, insa chiar si daca numarul nu s-ar reduce vrea totusi ca persoanele care cer azil sa aiba cererile procesate in tari din afara UE, si sa ramana acolo pana in momentul in care se ia si se anunta o decizie oficiala.

“În noiembrie 2022, ministrul austriac de interne Gerhard Karner le-a cerut oficial colegilor săi europeni să se inspire din modelul danez în reflecțiile lor. În februarie, Joachim Stamp, noul reprezentant special al Germaniei pentru acordurile de migrație, a propus, la rândul său, deschiderea de centre pentru solicitanții de azil pe rutele de migrație.

Soluție pe care o consideră „mai umană” decât centrele ruandeze din Danemarca sau Marea Britanie, care se află în prezent la etapa de proiect. În timp ce Danemarca și Regatul Unit intenționează să-și trimită solicitanții de azil în țări terțe, această idee este din ce în ce mai atrăgătoare.”

This post was last modified on mart. 8, 2023, 6:56 PM 18:56

Disqus Comments Loading...