X

DSU Romania Anunta o Misiune de Salvare a SMURD in Bulgaria

DSU Romania a anuntat in mod oficial faptul ca un elicopter al SMURD a efectuat o misiune de salvare in Bulgaria, scopul fiind salvarea unei fetite de cetatenie romana care a fost accidentata la ski pe o partie din Bansko, ea fiind transportata initial de medicii bulgari la un spital din Sofia.

DSU Romania a trimis elicopterul SMURD la Sofia pentru a o aduce pe tanara in Romania, misiunea externa efectuata de catre elicopter fiind una dintre foarte putinele care se realizeaza in afara Romaniei pentru a aduce cetateni la spitalele din tara.

Fetiță româncă în vârstă de 7 ani, accidentată pe o pârtie de schi din Bulgaria, salvată cu ajutorul unui elicopter SMURD!

Ieri, 06 martie a.c., un elicopter SMURD a efectuat o misiune externă în Bulgaria, pentru a prelua o fetiță româncă în vârstă de 7 ani, care a suferit un accident de schi pe o pârtie din localitatea Bansko.

În urma producerii accidentului, fetița a suferit un traumatism cranio-cerebral și toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia.

Având în vedere starea gravă a fetiței, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență a fost luată decizia transferării acesteia la București, cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Fetița a fost evaluată și preluată de echipa medicală din România, fiind transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” București, pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate.

În acest moment fetița se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol.

Ambasada României în Republica Bulgaria. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

This post was last modified on mart. 7, 2023, 11:10 PM 23:10

Disqus Comments Loading...