X

Armata Romana isi Instruieste Militarii in Modul MOUT in Romania

Armata Romana anunta continuare instructiilor militarilor din tara noastra, iar mai jos vorbeste despre modul de instruire MOUT, care a fost pus in practica de catre militarii Brigazii 61 Vanatori de Munte, in cadrul Centrului National de Instruire de la Cincu.

Armata Romana isi instruieste in mod constant militarii pentru a-i pregati pentru orice fel de misiuni care ar trebui sa fie duse la indeplinire, ceva ce desigur ca este necesar intr-o perioada in care razboiul din Ucraina provoaca tot mai multe temeri.

Modul de instruire MOUT (Military Operations in Urban Terrain).

În perioada 7 – 11 martie, militari din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” participă la un modul de instruire în mediu urban, ce se desfășoară în facilitățile de simulare a luptei în localitate din cadrul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, din localitatea Cincu.

Scopul modulului de instruire este formarea competenţelor necesare implementării și conducerii ședințelor de luptă în mediul urban prin dobândirea cunoştinţelor și dezvoltarea deprinderilor şi abilităţilor practice privind planificarea, pregătirea și ducerea acţiunilor militare în zonele urbane.

Pe timpul executării modulului de instruire, sunt exersate atât tacticile, tehnicile și procedurile specifice ducerii misiunilor în mediul urban cât și procedeele de coborâre în rapel și pătrundere în clădiri cu ajutorul echipamentelor specifice vânătorilor de munte.

This post was last modified on mart. 9, 2023, 9:19 PM 21:19

Disqus Comments Loading...