X

Austria Sustine un ATAC Important Asupra Italiei dupa Blocarea Aderarii la Schengen a Romaniei

Austria sustine un atac lansat impotriva Italiei de catre mai multe tari din Uniunea Europeana, ele semnand si o declaratie oficiala prin care ii cer guvernului de la Roma sa faca ceea ce nu a reusit, sau dorit, pana acum, mai exact sa retina in teritoriul propriu migrantii care vin prin Marea Mediterana, sau sa ii repatrieze catre tarile de originel.

Austria a semnat impreuna cu Elvetia, Germania, Danemarca, Franta, Belgia, Luxembourg, Olanda, aceasta declaratie prin care ii cer Georgiei Meloni sa primeasca si sa proceseze migrantii ilegali pe teritoriul sau fara sa ii trimita pe teritoriul altor tari, in special pe cel austriac sau german, astfel incat acordul de la Dublin sa redevina functional.

Austria sustine pentru prima oara un atac de acest gen impotriva Italiei, cu care incearca sa colaboreze pentru oprirea migratiei ilegale, dar si modificarea sistemului de azil, insa deocamdata nu a reusit sa faca foarte multe, separat de blocarea aderarii Romaniei la Schengen, ceva ce nu pare sa se apropie de vreo rezolvaare, cel putin deocamdata.

“Deoarece noi imigranți sosesc în mod constant peste Marea Mediterană, noul guvern Giorgia Meloni nu a luat înapoi niciun refugiat din Dublin cu puțin timp înainte de Crăciun. În prezent, Elveția nu le poate repatria, deși, conform Acordului de la Dublin, Italia ar fi responsabilă ca țară de intrare.

Consilierul federal Elisabeth Baume-Schneider a semnat o declarație privind migrația după o întâlnire cu alte state Schengen. Consilierul federal se deplasase deja miercuri la Bruxelles, unde a participat seara la o întâlnire cu Olanda, Germania, Austria, Danemarca, Franța, Belgia și Luxemburg. Tema a fost migrația secundară – adică mișcarea migranților dintr-un stat Schengen în altul.

This post was last modified on mart. 9, 2023, 12:11 PM 12:11

Disqus Comments Loading...