X

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Protestele din Georgia, Ajutorul ONU

Volodimir Zelenski vorbeste despre protestele din Georgia, tara care in acest moment trece printr-o revolta populara menita sa o tina pe “drumul” integrarii europene, si nu a apropierii de Rusia, cetatenii cerandu-le politicienilor sa nu adopte noi legi care ar putea anula eforturile de aderare la Uniunea Europeana.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre ajutorul pe care ONU l-a oferit pana in momentul de fata tarii sale in plin razboi cu Rusia, ajutor care a fost, si ramane, extrem de important in eforturile armatei ucrainiene de a face fata atacurilor constante ale rusilor.

“Vreau să mulțumesc tuturor celor care au ținut steaguri ucrainene în piețele și străzile din Georgia zilele acestea. Vreau să-mi exprim recunoștința pentru imnul nostru național care a fost cântat la Tbilisi. Acesta este respectul pentru Ucraina și vreau să îmi exprim respectul sincer pentru Georgia.

Nu există ucrainean care să nu-i ureze succes prietenoasei noastre Georgia. Succes democratic. Succes european.

Vrem să fim în Uniunea Europeană și vom fi acolo. Vrem ca Georgia să fie în Uniunea Europeană și sunt sigur că va fi acolo. Vrem ca Moldova să fie în Uniunea Europeană, și sunt sigur că va fi acolo. Toate națiunile libere ale Europei merită asta.

Slavă tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina! Slavă tuturor celor care luptă pentru frații lor de arme! Slavă Ucrainei!

În acest moment, Ucraina se află în fruntea nu doar a unei lupte, ci a unui adevărat război pentru toate acele principii pe care se bazează viața internațională.

În acest moment, Ucraina apără obiectivele și principiile Cartei ONU. Prin urmare, acum și în Ucraina se decide viitorul ONU și rolul global al Națiunilor Unite.

Îi mulțumesc personal domnului secretar general, echipei sale și întregii Organizații Națiunilor Unite, care interpretează nevoia de a proteja valorile umane universale și ordinea internațională în același mod ca și noi.”

This post was last modified on mart. 8, 2023, 11:44 PM 23:44

Disqus Comments Loading...