X

Austria se Opune UE cu Masuri IMPORTANTE Decise dupa Interzicerea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria se opune cu putere Uniunii Europene in momentul de fata, si a decis sa puna in aplicare o serie de masuri foarte importante dupa interzicerea aderarii Romaniei la Schengen, iar in cadrul unui interviu cu presa din Germania, ministrul de interne Gerhard Karner spune ca nu se vor ridica prea curand controalele la granitele externe ale tarii.

Austria nu vrea sa renunte la controalele de la granitele tarii in conditiile in care si alte tari fac acelasi lucru din cauza numarului mare de migranti ilegali, si asta chiar daca Uniunea Europeana cere de ceva vreme respectarea prevederilor sistemului Schengen, dar o face in zadar, deoarece tarile europene vor sa-si protejeze mai eficient granitele acum.

Austria nu renunta la ideea de reformare a sistemului de azil din Uniunea Europeana, cere respectarea prevederilor acordului Dublin, si per total merge in aceeasi directie in care a mers la inceputul anului, blocarea aderarii Romaniei la Schengen ramanand una dintre ideile principale ale guvernului de la Viena, fara sanse mari ca acest lucru sa se schimbe in vreun fel.

“Nu suntem singurii care mai considerăm că aceste controale sunt necesare, Franța, Germania și alte țări o fac și pe bună dreptate. Libertatea de a călători este un bun valoros, dar pentru a fi păstrată trebuie garantată și securitatea. Abordarea treptată a Președinției franceze a Consiliului UE este corectă.

Trebuie să facem asta pas cu pas. În primul rând, acesta include un acord privind înregistrarea timpurie și controalele de securitate în țările de sosire, mai multe returnări ale migranților ilegali, consolidarea în continuare a protecției frontierelor externe și mai multe stimulente economice pentru ca țările de origine să-și reia cetățenii.”

This post was last modified on mart. 10, 2023, 10:45 AM 10:45

Disqus Comments Loading...