X

Hotararea Telekom cu Impact MARE pentru MILIOANE de Clienti din Romania

Telekom, al patrulea cel mai mare grup de telecomunicatii din Romania in momentul de fata, a luat o hotarare extrem de importanta despre care ar trebui sa stie oricare dintre milioanele de clienti care-i folosesc serviciile, iar asta pentru ca vanzarea grupului de telecomunicatii mobile este tot mai aproape.

Telekom intentioneaza sa-si vanda divizia de telecomunicatii mobile catre un fond de investitii din Europa numit ACP, iar Deutsche Telekom si acest grup s-ar fi inteles deja cu privire la suma la care va fi cumparata compania din Romania, ceea ce a mai ramas dupa ce divizia de servicii fixe a fost vanduta catre Orange.

Telekom asteapta acum ca institutiile din Romania sa isi dea acordul pentru vanzarea catre grupul de investitii ACP, iar asta deoarece Consiliul Concurentei urmeaza sa analizeze tranzactia inainte ca ea sa poata fi realizata, iar asa vom vorbi despre o schimbare majora care va fi adusa de catre aceasta vanzare.

Vanzarea Telekom Romania catre acest grup de investitii ar trebui sa aduca si un rebranding pentru companie, adica o noua denumire, daca Deutsche Telekom va renunta la toata participatia, iar asta deoarece daca grupul german va iesi de tot din companie, e improbabil sa permita folosirea in continuare a brand-ului sau.

Telekom Romania a avut parte de o evolutie tumultuoasa in Romania, preluarea Cosmote si Romtelecom fiind facuta cu aproape 9 ani in urma, insa in ciuda investitiilor facute de catre Deutsche Telekom, grupul nu a reusit sa se lupte suficient de eficient cu Orange, Telekom, RCS & RDS, pierzand multi clienti de-a lungul anilor.

This post was last modified on mart. 10, 2023, 11:50 AM 11:50

Disqus Comments Loading...