X

Ministrul Apararii Face un Extrem de IMPORTANT Anunt pentru Toti Romanii din Tara

Ministrul Apararii a facut un extrem de important anunt pentru romanii din intreaga tara, unul despre care ar trebui sa stie toti romanii, iar asta pentru ca el confirma in mod oficial faptul ca a avut o intrevedere cu secretarul general adjunct al ONU, cu care a discutat despre problemele u care se confrunta organismul international.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre felul in care s-au derulat discutiile cu oficialul ONU, fiind abordata inclusiv problema razboiului din Ucraina, dar si a ajutorului pe care Romania l-a acordat celor peste 1 milion de refugiati care au trecut prin tara noastra din momentul in care Rusia a atacat teritoriile ucrainiene.

“În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe în formatul miniștrilor apărării din statele UE, m-am întâlnit, astăzi, cu Secretarul general adjunct al ONU pentru operații de menținere a păcii, Jean Pierre Lacroix. Cu această ocazie, am evidențiat necesitatea continuării demersurilor pentru implementarea viziunii comune UE – Africa, parteneriat ce are în prim plan securitatea și dezvoltarea economică pe termen lung.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre eforturile ONU de menținere a păcii și stabilității pe continentul african și în alte zone de interes pentru securitatea europeană. Coordonarea tuturor actorilor internaționali pentru a răspunde cerințelor de securitate ale statelor din vecinătatea UE este un element esențial pentru asigurarea succesului acestor demersuri.

România sprijină aspirațiile democratice ale statelor, prin demersuri concrete la nivel bilateral, respectiv în cadrul ONU și UE. România susține o abordare de tip 360 de grade în ceea ce privește amenințările la adresa securității europene și euroatlantice, dovadă fiind implicarea țării noastre în misiuni și operații NATO, UE sau ONU care acoperă regiuni esențiale pentru securitatea euro-atlantică.

În contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, am evidențiat eforturile pe care România și ONU le fac pentru gestionarea unui număr foarte mare de refugiați și în facilitarea transportului de cereale către piețele globale. Oficialul român a reconfirmat angajamentul României de a avea o contribuție  importantă și continuă la eforturile ONU de management al crizelor.

Contribuție apreciată de oficialul ONU, având în vedere consistența și continuitatea participării cu observatori de menținere a păcii, fiind menționat succesul participării României la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), în 2019, cu un detașament de elicoptere IAR-330 Puma L-RM și 120 de militari. Oficialul român a exprimat, de asemenea, interesul deosebit al României pentru securitatea Republicii Moldova și a Balcanilor de Vest.”

This post was last modified on mart. 10, 2023, 12:08 PM 12:08

Disqus Comments Loading...