X

Austria Refuza Categoric Masurile UE, Anunt de ULTIMA ORA cu Cereri pentru Schengen, Romania

Austria refuza in mod categoric masurile pe care Uniunea Europeana vrea sa le impuna pentru rezolvarea unei probleme extrem de serioase cu care se confrunta Europa acum, migratia, iar Gerhard Karner, ministru de interne de la Viena, afirmanca  se opune in mod strict alocarii automate si egale a migrantilor pe cote.

Austria spune ca primste pre amulte cereri de azil de la migranti in ultimii ani, asa ca refuza sa ii fie alocati migranti pe baza de cote, si cere in continuare returnarea acestora in tarile de origine, blocarea aderarii Romaniei la Schengen avand la baza migratia ilegala in exces, iar solutia gandita la Viena e diferita de cea a UE.

Austria reitereaza ideile pe care le tot spune de cand a blocat aderarea la Schengen a Romaniei, avand tot mai mare succes in convingerea mai multor tari sa i se alature, iar cu 11.000 de cereri de azil depuse deja pe teritoriul sau, tara spune ca a depasit cifrele de anul trecut, situatia fiind una greu de controlat acum.

“Nu sunt pregătit să vorbesc despre alocarea automată a migranților în funcție de cote. Asta nu este o soluție. Cotele sunt pentru teorie, dar nu pentru practică. De asemenea, suntem pe locul doi în general în ceea ce privește cererile de azil în raport cu numărul de locuitori. Sunt strict împotriva cotelor automate.

Cu Austria nu va exista o distribuție a migranților în funcție de cote. Mai degrabă, ele sunt un stimulent pentru migrația ilegală. O soluție bună ar fi trimiterea migranților înapoi din UE în țări terțe și verificarea cererilor de azil acolo. Cei care nu au dreptul la protecție trebuie să se întoarcă în țara de origine.”

This post was last modified on mart. 11, 2023, 1:12 PM 13:12

Disqus Comments Loading...