BANCA Transilvania a emis o serie de avertismente de importanta majora tuturor clientilor din Romania, cea mai mare banca din tara noastra si una dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est, aducand in imediata atentie a oamenilor modalitatile prin care putem evita sa devenim surse de bani pentru persoane de rea-credinta.
BANCA Transilvania explica mai jos cum putem evita situatiile in care cadem in plasa celor care deruleaza atacuri cibernetice, indiferent de ce tip, si indiferent care este obiectivul lor, fie ca este vorba doar despre datele noastre personale, sau despre furtul banilor din conturile bancare, pericolul fiind la fel de mare.
In baza avertismentelor care vin de la BANCA Transilvania va puteti face o idee destul de clara cu privire la modalitatile prin care ne putem proteja cat mai eficient impotriva oricui vrea sa ne faca rau in momentul de fata, mai ales ca atacurile cibernetice se desfasoara in metode destul de similare, in general.
BANCA Transilvania stie foarte bine cat de important este pentru romani sa aiba banii in siguranta, iar sfaturile de mai jos ne pot asigura de faptul ca nimeni nu ne va putea fura absolut nimic, insa desigur ca trebuie sa fim si noi suficient de vigilenti pentru a ne proteja ceea ce este de pret, mai ales ca nu orice poate fi recuperat.
Dacă primești o ofertă de nerefuzat, gândește-te de două ori înainte. Majoritatea ofertelor de acest tip sunt false și reprezintă un prim pas de câștigare a încrederii. Nu instala pe telefonul tău nicio aplicație de tip remote control deoarece acesta este cea mai ușoară modalitate de a oferi acces hackerilor la codul tău OTP. Și cu siguranță nu vrei să faci acest lucru.
Nu da niciodată altor persoane datele de autentificare la conturile tale (username, parolă, cod OTP sau cod de back-up), în special când vine vorba de aplicațiile bancare. Aceste informații sunt ale tale și doar ale tale. Nu da mai departe datele de pe cardul personal (nume, număr, data de expirare, CVV2/CVC), nu, „nici măcar PIN-ul”. Trust yourself. În cazul în care simți că ești presat să acționezi într-un anumit mod, dar ai o suspiciune, oprește-te, indiferent ce mai apare în negociere.
This post was last modified on mart. 12, 2023, 12:04 PM 12:04