X

Armata Romana Anunta Noi Exercitii Realizate Impreuna cu Partenerii NATO

Armata Romana a anuntat in mod oficial o serie de noi exercitii pe care le deruleaza impreuna cu partenerii din cadrul NATO, iar asta pentru ca vorbim despre unul care are loc in Grecia, si vizeaza Fortele Navale Romane, dupa cum puteti vedea mai jos.

Armata Romana cauta in mod constant sa deruleze diverse tipuri de actiuni de pregatire impreuna cu partenerii din cadrul NATO, ele fiind extrem de importante pentru cresterea interoperabilitatii cu diversele structuri ale armatelor aliate.

Scafandrii de luptă EOD, la Exercițiul „Ariadne 23”!

Forțele Navale Române participă, în perioada 6-17 martie, la Exercițiul multinațional „Ariadne 23”, organizat de partenerii eleni, în raioanele maritime din zona Insulei Creta, Grecia.

Obiectivul principal al exercițiului urmărește consolidarea interoperabilității între structurile NATO cu responsabilități în domeniul luptei contra dispozitivelor explozive (EOD – Explosive Ordnance Disposal).

Din partea României, participă doi ofițeri de stat major în structura de conducere a exercițiului și un detașament de scafandri de luptă EOD, format din 12 militari de la Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat”.

Prin participarea constantă a Forțelor Navale Române la Exercițiul multinațional „Ariadne”, organizat de Grecia, țara noastră contribuie la perfecționarea domeniului scafandreriei și luptei contra minelor, în comun cu partenerii străini, aspect care consolidează capacitatea de reacție și intervenție în zonele de responsabilitate din flancul sud-estic al NATO.

This post was last modified on mart. 13, 2023, 4:32 PM 16:32

Disqus Comments Loading...